Konkurrentene

Her er jentene Hanne Staff konkurrerer mot om å bli årets kvinnelige idrettsutøver.

Jenny Thompson, USA svømming

Mestvinnende amerikanske svømmer i den olympiske historie med hele åtte gull - alle i stafett (!). Individuelt har den populære kvinnen en OL-sølv og en OL-bronse. I Sydney ble det tre gull og en bronse. Thompson er også mange ganger verdensmester og amerikansk mester.

Lindsay Davenport, USA tennis

Vant årets Australian Open og har nå vunnet tre Grand Slam-titler (mangler bare French Open). Ble nummer to i Wimbledon i år. Olympisk mester fra 1996 - men måtte trekke seg i 2. runde i Sydney-OL på grunn av skade. Ranket som nummer to i verden.

Marion Jones, USA friidrett

Gikk for å vinne fem OL-gull i Sydney - men måtte «nøye» seg med tre gull og to bronse. Umåtelig populær i USA og et forbilde for millioner av amerikanere. Marion er også verdensmester på 100 meter fra 1997 og 1999.

Michelle Kwan, USA kunstløp

Verdensmester i kunstløp som også har vunnet det amerikanske mesterskapet og Japan Open i år.

Gunda Niemann-Stirnemann, Tyskland skøyter

Tidenes kvinnelige skøyteløper som har vunnet hele åtte individuelle OL-medaljer (tre gull, fire sølv og en bronse). Satser mot Salt Lake City 2002. Ranket som nummer én i verden på 3000 meter og 5000 meter.

Kristi Overton Johnson, USA vannski

Vant verdenscupen i slalåm i år. Kåret til månedens vannskiutøver i USA fem måneder på rad.

Marla Runyan, USA friidrett

Til tross for at hun er så godt som blind, løp hun inn til en sensasjonell tredjeplass i den amerikanske OL-kvalifiseringen på 1500 meter, i konkurranse med alle de beste - og fikk en plass på OL-laget. Vant også 3000 meter innendørs i det amerikanske mesterskapet.

Ryoko Tamura, Japan judo

Japansk mester i 48-kilosklassen. Ble også verdensmester på slutten av 1999.

Karrie Webb, Australia golf

Har vunnet fem store turneringer i år, og har tre andreplasser.