- Konkurrenter bak skityveriene

Finn Christian Jagge er overbevist om at konkurrerende skifabrikanter står bak mange av skityveriene i alpinsirkuset denne vinteren.

- Jeg tror andre fabrikanter stjeler skiene og deler dem opp for å finne ut hva som ligger i dem, sier Finken i «Etterlyst» på TV3 i kveld.

TV-kanalen har sett nærmere på det Finken og hans skimerke Salomon opplever som organisert kriminalitet i alpin-miljøet, etter at nærmere 100 par ski er stjålet fra løpere, trenere og servicemenn i vinter.

Alle tyveriene er politianmeldt, uten at noen er oppklart.

Kampen om å være i front i utviklingen av nye skityper er beintøff, og Finken mistenker derfor at det foreligger rene bestillingstyverier.

I Wengen i januar fikk brøt frekke tyver seg inn i serviceboden og stjal seks av Finkens skipar, blant annet rennskiene.

Bare uker etter så han igjen noen av skiene - på beina til konkurrenter!

- Det var de samme skiene - bare malt litt annerledes, hevder Finn Christian Jagge.

Den norske landslagsledelsen krever at Det internasjonale skiforbundet (FIS) må bedre sikkerheten rundt hotellene og servicebodene etter alle skityveriene i vinter.

Nå er det nemlig blitt så ille at servicemenn har begynt å sove med skiene under senga, i frykt for nye tyverier.

Svindlingen koster årlig vanvittige summer. Samtidig er det tidkrevende for alpinister å kjøre inn nye par.

- I fjor hadde jeg bare ett par utforski som gikk bra. Hadde jeg blitt frastjålet dem, ville jeg ikke vært i nærheten av å kjøre bra iutfor. Det er helt avgjørende at de ikke blir stjålet, sier Kjetil André Aamodt i «Etterlyst» i kveld.