Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjørte seg bort i Paris-Roubaix

Konkurrerte mot Kristoff og verdensstjernene - kjørte seg bort og ble stoppet av politiet

UAEs Guardini så Roubaix-finalen på politistasjonen.

KJØRTE SEG BORT: Italienske Andrea Guardini fikk trøbbel i Paris-Roubaix. Her fra et ritt i 2012.Foto:  AFP / LUK BENIES / NTB Scanpix
KJØRTE SEG BORT: Italienske Andrea Guardini fikk trøbbel i Paris-Roubaix. Her fra et ritt i 2012.Foto:  AFP / LUK BENIES / NTB Scanpix Vis mer

(procycling.no): Det var bare ved rar tilfeldighet at Andrea Guardini (UAE Team Emirates) fikk se Greg Van Avermaet ta sin første monumentseier søndag. Finalen av Paris-Roubaix så den italienske UAE-rytteren nemlig på TV. På en lokal politistasjon.

Guardini sto av Paris-Roubaix i langesonen, ca 70 km fra mål. Men i stedet for å vente på at lagbilen skulle kjøre han til mål, bestemte Vegard Stake Laengens lagkamerat seg for å sykle selv. Mot Roubaix valgte Guardini den mest direkte veien han kunne finne. Dessverre gikk denne innom en motorvei.

– De sa at jeg skulle ta korteste vei og jeg tok det ganske bokstavelig, sier Guardini ifølge Sporza – som omtalte saken først.

En lettere fortumlet Guardini ble filmet av en fan og senere stoppet av fransk politi. Politiet var imidlertid ikke mer forarget enn at de ga italieneren skyss til politistasjonen i Villeneuve, hvor han kunne se slutten av rittet.

Senere på dagen etter rittet kunne mekanikeren til UAE Team Emirates hente Guardini på stasjonen. Før avreise fikk politimannen italienerens trøye i gave. Som takk for skyss og ingen arrestasjon.

– Vi hadde oss en god latter og nå har jeg en kriminalhistorie å fortelle etter at karrieren min er over, smiler UAE-rytteren.