Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

Konradsen matchvinner etter overtidsdrama

Rosenborg vant mot Brann etter scoring på overtid.

MATCHVINNER: Anders Konradsen. Her fra eliteseriekampen mot Viking tidligere dene sesongen.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Anders Konradsen. Her fra eliteseriekampen mot Viking tidligere dene sesongen.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg - Brann 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Oppgjøret Rosenborg - Brann var oppgjøret mellom nummer én og to i fjorårets eliteserie.

Det ble høydramatisk da Brann utliknet ti minutter før slutt. Men Rosenborg ga seg ikke, og matchvinnerscoringen, signert Anders Konradsen, kom to minutter på overtid.

Rosenborg tok med seg alle poengene, og holder stand som serieleder. Trønderne er fortsatt ubeseiret i årets eliteserie.

- Det er helt ubeskrivelig. Det er noe vi har godt innarbeidet nå. Vi gir aldri opp, og vi vet at vi kommer til å få sjanser, sier matchvinneren til Eurosport.

- Denne seieren smaker virkelig godt. Jeg synes det er fortjent. Vi bør jo klare å punktere dette, det er ikke bra for helsa, humrer trener Kåre Ingebrigtsen.

Leken scoring

Det gikk i underkant av ti minutter før ting begynte å skje på Lerkendal. Allerede da tok vertene ledelsen.

Brann-keeper Piotr Leciejewski var ute og snappet en ball, som han skulle sette raskt i gang. Han kastet den istedenfor rett i hælene på en Brann-forsvarer, og Pål André Helland snappet ballen. Den løftet han elegant over Leciejewski og i mål.

Alt i alt hadde Brann mye å henge fingrene i de første 45 minuttene. Ikke lenge etter scoringen driblet Mushaga Bakenga seg inn i banen, og forsøkte seg med et skudd. Det forsøket gikk utenfor mål.

Rosenborg var klart best før pause, men en strek i regningen var at målscorer Helland måtte av før 45 minutter var gått med noe som så ut til å være en strekk.

Temperatur

Nicklas Bendtner hadde alle tiders sjanse til å doble få minutter etter hvilen. Ballen ble lagt på bakre stolpe, og dansken måtte kaste seg frem. En dårlig treff sendte forsøket utenfor.

Men Brann hang bedre med i andre omgang. 15 minutter ut i omgangen hadde også de en kjempesjanse da et frispark ble lagt inn, og Bismar Acosta kjempet seg frem ved bakerste stolpe. Han fikken fot på ballen - som gikk over mål.

Det ble et sammenstøt mellom Acosta og Rosenborg-keeper Andre Hansen i den situasjonen. Det førte til at Hansen måtte ut med skade, med et stygt merke på leggen.

Overtidsdrama

Brann ga seg ikke.

Ti minutter før slutt fikk bergenserne lønn for strevet, da Gilli Rólantsson dro seg inn i banen og smalt til fra 16 meter. Den satt som limt i nettet.

Det så ut til å ende med poengdeling, helt til Anders Konradsen to minutter på overtid sendte Rosenborg i ledelsen på ny.

Birger Meling la ballen inn i feltet, der Matthias Vilhjalmsson la ballen videre til Konradsen. Midtbanespilleren satte ballen kontant i nettet.

Det holdt også til seier for Rosenborg.