HYLLER KONGEN: Anders Konradsen (t.v.) tror Zlatan kan ha provosert den store, franske stoltheten. Samtidig er han glad for at svensken er i ligaen. Her fra et møte mellom Rennes og PSG i desember 2013. Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB Scanpix
HYLLER KONGEN: Anders Konradsen (t.v.) tror Zlatan kan ha provosert den store, franske stoltheten. Samtidig er han glad for at svensken er i ligaen. Her fra et møte mellom Rennes og PSG i desember 2013. Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Konradsen om Zlatan: - I Rennes sier vi bare at han er kongen

Hyller ligaens omstridte stjerne.

MARBELLA (Dagbladet): Anders Konradsen og Zlatan Ibrahimovic er to skandinaver i fransk fotball. Og der stopper vel på mange måter likhetene, rent bortsett fra at begge er i 11-eren for sine klubblag - og at begge er tatt ut til sine landslag før helgas kvalifiseringskamper.

De siste månedene har Zlatan Ibrahimovic ukentlig havnet i konflikter med både dommere, motspillere og reportere.

- Hvordan oppfattes han blant resten av spillerkollegiet i den franske ligaen?

- Han skaper oppmerksomhet både på godt og vondt. Jeg tror generelt det er mange fotballglade franskmenn, og spillere, som er glade for at han er i ligaen. Men man vet hvordan Zlatan er, svarer Rennes-spiller Konradsen.

- Et stolt folk - Han har sine gode sider og sine negative sider. Og det siste utbruddet (da han slaktet dommeren for åpent kamera inne i stadiongangene) var det mange som tok seg litt nær av. Franskmennene er et stolt folk, sier Konradsen.

- Tror du disse konfliktene kan føre til at Zlatan får nok, og forlater fransk fotball?

- Jeg tror Zlatan bryr seg fint lite om hva folk i Frankrike mener. Det har ikke mye påvirkning på hva han gjør videre i karrieren, om han spiller i Paris Saint-Germain eller andre plasser. Det tror jeg han har en plan for selv.

- Ligaens beste Tidligere i vinter kikket svensken demonstrativt på navnefeltet bak på ryggen til en motspiller, som for å vise «hvem er du, jeg har ikke sett deg før».

Konradsen har til gode å få kjenne Zlatans ypping:

- Jeg har spilt mot ham, men vi hadde ingen klinsjer. Ikke noe hån eller noe sånt. Men det var selvsagt en opplevelse å møte ham. Han er ligaens beste spiller.

- Zlatan er kongen - Hvordan omtales han blant dine medspillere i Rennes?

- Hos oss er det eneste vi sier at Zlatan er kongen. Det er ikke noe mer å si. De synes bare det er positivt at han er som han er, sier Konradsen.

• Norge møter Kroatia i Zagreb på lørdag. Avspark klokka 18, kampen vises på Max.