MÅLJUBEL:  Norge og Russland delte poengene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MÅLJUBEL: Norge og Russland delte poengene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Konradsen reddet Høgmo fra ny fiasko

1-1 mot Russland.

• Norge - Russland 1-1 (0-1):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo og Norge fikk en opptur mot Russland i dag. Bortelaget tok ledelsen etter tre minutter. Men 13 minutter før slutt utliknet Anders Konradsen på en heading.

Innbytter Morten Gamst Pedersen sto for et nydelig forarbeid, og sendte ballen presist på hodet til Frankrike-proffen.

Dermed forbedret Høgmo statistikken med det norske landslaget. På ni kamper har han én seier, tre uavgjort og fem tap. Målforskjell: 7-18.

- Det var veldig nyttig å spille en type kamp som dette. Vi møtte et godt lag, men vi må bli mer presise i begge boksene. Det ligger et forbedringspotensial der, sier Per-Mathias Høgmo til TV 2.

- Vi slipper dem gjennomgående til for mange innlegg, men det som gledet meg er at i tillegg til kontringene, så klarte vi å kontrollere kampen i de gode periodene, legger landslagssjefen til.

Kampen i sommervarmen på Ullevaal ble ingen stor forestilling fra noen av lagene. Men Russland hadde flest sjanser og var nærmest seieren.

- Det var en viktig kamp. Det er viktig å spille denne kampen. Forberedelsene er viktig. Og noen har ikke fått så mye spilletid. Det var varmt her og er forberedt til Brasil-VM. Vi hadde fire sjanser. To redninger av keeperen. To av utespillere. Vi gjorde én tabbe og et dumt frispark, sier Capello på pressekonferansen etter dagens kamp.

Scoret etter tre minutter Norge hadde mye å bevise på Ullevaal. Tirsdag tapte laget 4-0 mot Frankrike, i det som utviklet seg til en svak forestilling.

Høgmo understreker - igjen - at Norge fortsatt er inne i en periode med øving:

- Vi må gjøre de tingene vi ønsker å se, og så får vi av og til noen tøffe svar og av og til noen gode svar, sier han til TV 2.

Sist Norge spilte mot Russland, var 28. april 2004. Den gang vant vi 3-2. Nå var utgangspunktet at Russland lader opp til VM i Brasil, mens flere av de norske spillerne går ut i ferie.

Og russerne var «på» med en gang. Allerede etter tre minutter spilte de seg fram på høyrekanten. Ballen havnet hos Oleg Shatov. Det norske forsvaret var overhodet ikke med på notene, og Shatov sendte ballen i mål - tross FLERE mann rundt seg.

Dette var Zenit-spillerens andre landslagsmål.

Norge kom mer med i spillet utover i omgangen, men klarte ikke å skape skape sjanser. Det gjorde derimot Russland. Denis Glushakov snek seg inn på baksiden av forsvaret etter drøye 20 minutter. Keeper Rune Jarstein reddet headingen mesterlig.

- Jeg er alt i alt fornøyd med denne kampen. Noen ganger laget vi dumme frispark og vi må bli klokere, sier Capello.
Dæhli best Mats Møller Dæhli var Norges beste spiller i 1. omgang. Han sto for flere gjennombruddshissige pasninger.

Høgmo gjorde ett bytte i pausen. Dæhli ut, Morten Gamst Pedersen inn. Men Norge klarte ikke å heve spillet. Alt gikk for tregt framover, og forsvarsspillet manglet muskler og resolutte handlinger - uten at Russland klarte å utnytte dette.

Høgmo gjorde to bytter da knappe timen var gått. Jone Samuelsen og Tarik Elyounoussi ut. Valon Berisha og Stefan Johansen inn.

Håpet var at dette skulle føre til mer kraft i angrep. 20 minutter før slutt kom også Joshua King inn.

Innlegg og mål I det 77. minutt skulle Norge lyktes med å utlikne. Anders Konradsen headet ballen nede til venstre for Russlands keeper Igor Akinfeev. Han fikk et perfekt innlegg av Gamst Pedersen. 1-1.  Og for første gang ble det  liv i 11 486 tilskuere på Ullevaal.

- Det var deilig, vi fortjente ikke å tape denne kampen. Jeg føler at vi har litt å gå på. Vi mangler den siste finishen på den siste tredelen, sier målscorer Konradsen til TV 2.

- Dette gjør mye for selvfølelsen til dette laget. Vi fikk en smell i Paris, og det gjør at det var stor forskjell på tap og uavgjort her i dag, legger midtbanemannen til.

Tre minutter etter utlikningen kunne Joshua King gitt Norge 2-1, men han klarte ikke å utnytte et gjennombruddsløp.

Russland hadde også sine muligheter i denne perioden. Men keeper Jarstein vartet opp med klassredninger.

Herthas sisteskanse  var Norges bestemann.