TAPTE PÅ HJEMMEBANE: Molde tapte 1-2 for Rosenborg på Aker stadion. Video: Fotball Media Vis mer

Eliteserien 2017: Molde - Rosenborg 1-2

Konradsen trodde ikke sine egne øyne: - Hva er det du driver med, Nicklas Bendtner?

Med touchen som Molde-trener Ole Gunnar Solskjær hyller som årets aller beste i Eliteserien, scoret Nicklas Bendtner målet som forbauset lagkompisene i Rosenborg.

  • Molde - Rosenborg 1-2 (0-1)

MOLDE (Dagbladet): Han kom til Norge, Trondheim, Lerkendal og Eliteserien som en av norsk fotballs desidert største stjerner gjennom tidene, men har periodevis høstet mye kritikk denne sesongen.

Nicklas Bendtner har blitt beskrevet som for lite mobil og sjanseskapende for et Rosenborg-lag hvor i stedet Matthias Vilhjalmsson har bøttet inn langt flere mål på færre spilte minutt.

Den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen stilnet imidlertid kritikerne i kveld. Etter 73 minutter mot erkerival Molde på Aker Stadion fikk fotballelskerne se helt unikt øyeblikk.

- Hva driver du med, Nicklas?

Måten Bendtner skrudde ballen med utsiden av foten, klint opp i krysset på direkten, var en scoring av den aller vakreste sorten. Anders Konradsen, som senere fullbyrdet snuoperasjonen og headet inn 2-1, ble forbauset over danskens prestasjon.

- Det er bare å gratulerer til Nicklas Bendtner. Det er ingen andre i Eliteserien som gjør det med utsida av foten på den måten. Det er 100 prosent bevisst. Det var nesten som jeg ikke trodde på det. Jeg lurte på: «hva driver du med, Nicklas Bendtner»? Det er helt utrolig og ekstremt imponerende, sier Konradsen til Dagbladet.

HYLLES: Selv Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere over Nicklas Bendtners avslutning.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HYLLES: Selv Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere over Nicklas Bendtners avslutning. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Midtbanespilleren har spilt med og mot mange klassespillere for Rennes i den franske toppvisjonen, men selv ikke der er det hverdagskost med avslutninger som Bendtner vartet opp med i Molde.

- Det er høyt nivå på den franske ligaen også, men Nicklas har noen ekstremkvaliteter på sitt aller beste som svært få har, sier midtbanespilleren, som jublet hemningsløst etter sin egen 2-1-scoring like etter.

- Det var fantastisk deilig. Det svartner bare og er vanskelig å beskrive, sier han.

Solskjær: - Beste touchen i Eliteserien i år

Å beskrive klarer imidlertid kveldens aktører å gjøre når det kommer til Bendtners praktscoring. Få vet hva en god avslutning er bedre enn Ole Gunnar Solskjær, som i sin storhetstid i Manchester United var regnet som en av verdens beste avsluttere.

I dag ble danskens magiske øyeblikk starten på snuoperasjonen som ødela gullhåpet for Solskjær og hans elever i Molde.

- Jeg må likevel skryte litt av Nicklas. Det der er klasse. Nicklas er en kvalitetsfotballspiller. Den touchen på scoringen er den beste vi har sett fra en spiller i Eliteserien i år, menr Solskjær.

- Hvor mange toppspisser i Europa gjør det?

- Det er ikke så mange. Han slipper riktignok å bry seg om at ballen spretter litt rart, som den gjør på en gressmatte. Det er litt enklere på kunstgress, men det var likevel høy klasse over den avslutningen, sier Molde-treneren til Dagbladet og smiler.

Ingebrigtsen om kritikken

Smiler gjør også Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, som er meget godt fornøyd med 2. omgangen trønderne viste i Molde i kveld. På et kollektiv som startet kampen svakt, men hevet seg etter hvert, sto Bendtner fram i både det oppbyggende spillet og i avgjørende øyeblikk.

- Det er få som scorer slike mål. Nicklas gjør ting som ingen andre gjør i Eliteserien. Vi så det i Sarpsborg også. Han er en viktig herremann for oss og gjør en veldig god 2. omgang for oss, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Hva tenker du om kritikken han har fått denne sesongen?

- Jeg leser ikke så mye om det og fokuserer heller på det vi ser på trening. Vi har aldri tvilt på Nicklas, som blir bare bedre og bedre. Han nærmer seg toppnivået fysisk nå og er svært viktig for oss.

Meling om Bendtner: - Vanvittig

Også Rosenborgs venstreback Birger Meling lar seg imponere.

- Det er en vanvittig scoring. Det er ikke mange som gjør det etter ham i Eliteserien. Nicklas gjør det en del på trening også, så det er ikke tilfeldig, sier Meling til Dagbladet.

- Det er enormt med fotball i Nicklas. Førstetouchen er fryktelig god. Du ser at han har spilt på et skyhøyt nivå før. Det er mye å lære av Nicklas og erfaringen hans. Han har i vært igjennom mye og har stor kunnskap om fotball.

Om sin egen scoring sier Bendtner:

- Jeg tenker bare på å få den i mål. Det er det vi gjør i utlandet, svarer han på VGs spørsmål og smiler lurt.

Bendtner signerte en treårskontrakt med Rosenborg og skal dyrkes videre, forteller Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Ja, det er planen. Nicklas en litt atypisk Rosenborg-spiss. Vi har måttet endre måten å spille fotball på. Vi har nesten ikke brukt spissen vår i det oppbyggende spillet før. Nicklas gir oss mange flere valgmuligheter i spillet og gjør at vi også kan angripe mer sentralt enn før, sier RBK-treneren.