TIL AALESUND: Jan Jönsson har skrevet under en ettårskontrakt med sunnmørsklubben.  
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TIL AALESUND: Jan Jönsson har skrevet under en ettårskontrakt med sunnmørsklubben. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Kontakten med Vålerenga har ikke vært noe problem

Jan Jönsson er klar for Aalesund.

(Dagbladet): Jan Jönsson tar over trenerjobben i Aalesund, melder klubben på sine hjemmesider.

Det ble klart etter møter i AaFK-ledelsen på Gran Canaria i kveld, der laget er på treningsleir.

Jönsson har vært aktuell for den ledige jobben i Vålerenga også, men som Dagbladet skrev i dag har klubbledelsen der langt på vei bestemt seg for Kjetil Rekdal.

Det åpnet igjen for svensken til Aalesund, som han allerede hadde snakket med.

- Vi er blitt enige om en ettårsavtale, med en intensjon om to års forlengning. Med Jan Jönsson på plass har vi et meget godt trenerteam på plass for sesongen 2013.  Vi er veldig glad for å ha sikret oss en slik trenerkapasitet og vi ønsker ham hjertelig velkommen til Ålesund og AaFK, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

- Det er et valg vi er veldig godt fornøyde med. Jan har hengt høyt for oss, det er det ingen tvil om. Vi gleder oss til samarbeidet med ham, sier Hoff til Dagbladet.

Ikke noe andrevalg
Klubbdirektøren avviser at Jönssons kontakt med Vålerenga har skapt problemer, eller at valget av AaFK oppfattes som et andrevalg for svensken.

- Overhodet ikke. Jan ser på AaFK som en veldig interessant klubb, og det har han vært tydelig på, sier han.

- Kontakten med Vålerenga har ikke påvirket vår prosess, for vi har hatt kontakt med Jan over en lengre periode. Han informerte oss med en gang om den praten han skulle ta med Vålerenga, og i dag har han valgt oss, sier Hoff.

Vil ha Bergersen med
Kent Bergersen ble dermed informert i dag om at han ikke forfremmes til hovedtrener, som han selv ønsket. Henrik Hoff forventer imidlertid at Bergersen oppfyller kontrakten sin med klubben et år til.

- Kent har hele tida vært med på oppløpet i kampen om hovedtrenerjobben, og vi har sett på ham som et veldig godt alternativ. Vi har gått grundig gjennom det trenerteamet og det sportslige apparatet vi har med Jan, og det er et apparat som blir værende her nå, sier Hoff.

FORNØYD: Klubbdirektør Henrik Hoff sier Jönsson har vært høyt i Aalesund-ledelsens tanker under trenerjakten. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
FORNØYD: Klubbdirektør Henrik Hoff sier Jönsson har vært høyt i Aalesund-ledelsens tanker under trenerjakten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Hvorfor bare en ettårskontrakt?

- Det er noe begge parter ønsker. Det som skjedde med Kjetil gjorde at vi ikke fikk ikke satt det opplegget vi hadde planlagt, med tanke på å jobbe en stund med å se på hvem som skulle være vår hovedtrener framover. Dermed var det passende at også Jan ønsket dette, han har blant annet to barn som begynner på skole i Sverige nå.

Hadde tenkt å takke nei
Jan Jönsson tiltrer umiddelbart, og reiser til Gran Canaria for å slutte seg til treningsleiren i løpet av de neste dagene.

- Da Aalesund først tok kontakt var jeg nok litt tvilende. I juletidene hadde jeg nok tenkt å takke nei, men jeg fikk noen uker på meg til å tenke meg om, forteller den nyansatte AaFK-treneren til Sunnmørsposten.

- Etter hvert kjente jeg at arbeidssuget kom mer og mer. Da Aalesund kom med et godt tidsforslag på kontrakten, og familien godkjente planene, kjente jeg at jeg var klar. Hvis jeg ikke hadde vært motivert hadde jeg aldri tatt på meg dette, tilføyer Jönsson.

Svensken ledet Stabæk til seriegull i eliteserien i 2008. Han fikk sparken i Rosenborg syvende desember, etter to år på Lerkendal.

De siste to sesongene har han ført Rosenborg til to tredjeplasser i serien, men Rosenborg kom seg ikke videre til cupspillet i europaligaen under hans styre.