Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kontrakten var klar, klubbene var enige og United manglet bare signaturen

- Men så ringte PSG, røper agenten til Lucas Moura (19).

GLAPP FOR UNITED: Lucas Moura er spådd en lysende framtid, men har foreløpig ikke fått vist seg fram på den europeiske arenaen i særlig grad. PSG klinket likevel til med et bud på 43 millioner euro, og sikret seg 19-åringen i går kveld. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
GLAPP FOR UNITED: Lucas Moura er spådd en lysende framtid, men har foreløpig ikke fått vist seg fram på den europeiske arenaen i særlig grad. PSG klinket likevel til med et bud på 43 millioner euro, og sikret seg 19-åringen i går kveld. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

(Dagbladet): Manchester United har brukt store deler av sommeren på å nærme seg det brasilianske supertalentet Lucas Moura.

Denne uka var avtalen omsider i ferd med å materialisere seg - men så dukket PSG opp i grevens tid.

To dager etter at PSGs interesse ble kjent for offentligheten via den brasilianske avisa Globo Esporte, var 19-åringen blitt PSG-spiller.

- Jeg synes det er ganske utrolig at en klubb kan betale 45 millioner euro (ca. 328 millioner kroner) for en 19-åring, sa sir Alex Ferguson i går.

- Alt var ordnet
Daily Mail-journalisten Bob Cass, som er kjent for å ha godt innpass hos Ferguson, skrev 4. august at United var kommet til enighet om en overgang for Moura verdt 30 millioner pund (ca. 277 millioner kroner). Videre hevdet han at Moura kom til å gjennomføre sin medisinske sjekk samme dag - noe som ikke var tilfelle

SATSER HARDT: Så langt i sommer har PSG brukt nærmere 150 millioner euro på forsterkninger. Her med Zlatan Ibrahimovic, som også er blitt Europas best betalte fotballspiller med 14 millioner euro i netto årslønn. Da har PSG allerede betalt 75 prosent skatt. Foto:  AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
SATSER HARDT: Så langt i sommer har PSG brukt nærmere 150 millioner euro på forsterkninger. Her med Zlatan Ibrahimovic, som også er blitt Europas best betalte fotballspiller med 14 millioner euro i netto årslønn. Da har PSG allerede betalt 75 prosent skatt. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAY Vis mer

Cass har fått mye tyn for saken, men agenten til Lucas Moura bekrefter nå langt på vei at historien holdt vann.

- Alt var ordnet mellom Sao Paulo og Manchester United. Kontrakten var ferdigskrevet og trengte bare en signatur. Men så ringte Leonardo meg (den brasilianske sportsdirektøren til PSG), og ba om å få snakke med Lucas, sier Wagner Ribeiro til det brasilianske nettstedet UOL, gjengitt av Sky Sports.

Det Leonardo hadde å si gjorde tydeligvis susen - og vippet Mouras avgjørelse over i PSGs favør.

KLAR FOR PSG: Thiago Silva. Foto:   AFP PHOTO / MARCELLO PATERNOSTRO
KLAR FOR PSG: Thiago Silva. Foto: AFP PHOTO / MARCELLO PATERNOSTRO Vis mer

Sao Paulo får 75 prosent av overgangssummen, mens de resterende 25 prosentene tilfaller Moura og hans støttespillere. Globo Esporte, som var de første til å melde om interessen fra PSG, skriver at overgangssummen er på 43,2 millioner euro.

Dermed kan Moura & co stikke 10,8 millioner euro i egen lomme.

Brasilianeren får ganske sikkert vesentlig bedre personlige betingelser i PSG enn i United også, men agenten bedyrer at det ikke hadde noe med avgjørelsen å gjøre.

KLAR FOR PSG: Marco Verratti. Foto:  REUTERS/Charles Platiau
KLAR FOR PSG: Marco Verratti. Foto: REUTERS/Charles Platiau Vis mer

- Leonardo hadde en fordel ved å være brasiliansk. Han var veldig hyggelig med Lucas. Muligheten for å bo i Paris - en mye flottere by enn Manchester - hadde også betydning for avgjørelsen. Men det var PSGs prosjekt som imponerte Lucas, sier Ribeiro.

Ber UEFA reagere
Med styrtrike oljemilliardærer fra Qatar i ryggen har PSG så langt i sommer hentet Milan-duoen Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, samt Ezequiel Lavezzi fra Napoli og Marco Verratti fra Pescara.

Med Lucas Moura som den foreløpige siste signeringen har man brukt nesten 150 millioner euro bare på overganger de siste par månedene. I tillegg kommer altså gigantlønninger av typen Zlatan, som sies å ha en nettolønn på 14 millioner euro. Da har PSG allerede betalt 75 prosent skatt.

- Det virker som de gjør det for å gjøre inntrykk på omverdenen - fortelle alle at PSG er her. De må ha brukt 150 millioner euro bare den siste måneden. Den eneste motgiften er Uefa. I stedet for å kvalifisere deg til Europa gjennom å vinne ligaen eller bli nummer to, bør vilkårene kanskje endres slik at du kommer med ved å bli invitert. Forhåpentligvis kan Uefa stille makt bak kravene. Du kan si at når noen betaler 45 millioner euro for en 19 år gammel gutt, er fotballen på ville veier, sa Ferguson i går.

KLAR FOR PSG: Ezequiel Lavezzi Foto:  AFP PHOTO BERTRAND LANGLOIS
KLAR FOR PSG: Ezequiel Lavezzi Foto: AFP PHOTO BERTRAND LANGLOIS Vis mer

UEFA har såvidt begynt å introdusere sine finansielt fair play-regler, som går ut på at utgiftene ikke skal kunne overskride inntektene i en klubb.

I en treårsperiode som startet med 2011/12-sesongen, og som avsluttes etter 2013/14-sesongen, kan underskuddet ikke overstige 45 millioner euro.

I motsatt fall risikerer man utestengelse fra europacupene.

Grensa for akseptabelt underskudd blir deretter gradvis mindre for hvert år som går. Men det eksisterer smutthull som UEFA kan få store utfordringer med å tette - og som de mest utsatte klubbene nok vil gjøre alt for å utnytte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media