Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kontraktsløs Glimt-suksess

Glimt inntok sølvplassen med et reservepreget mannskap, men det som bør bekymre klubben mest, er at fire av deres beste menn er uten kontrakt etter sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Bodø/Glimt- Odd 1- 0

Aspmyra stadion

Tilskuere: 4027

Mål: 1- 0 Per Ivar Steinbakk (38)

Dommer: Rune Pedersen, Sprint Jeløy, 5 poeng.

Gule kort: Ronny Deila, Odd

BODØ (Dagbladet): Kaptein Stig Johansen, klippen Fredrik Kjølner, løpsmaskinen André Hanssen og U21-backen Kristoffer Paulsen er alle Bosmann-spillere ved sesongslutt. Skal man dømme etter gårsdagens kamp mot Odd, så vil det være katastrofe for Glimt å miste disse fire.

- Hva de andre spillerne bestemmer seg for, blir viktig for den avgjørelsen jeg skal ta. Hvis mange forsvinner, så er det ikke sikkert det blir like artig neste år, sier Stig Johansen til Dagbladet.

- Kanskje vi burde sette oss ned sammen og prate litt, he, he.

Ned i lønn

Stig Johansen og Fredrik Kjølner hører til klubbens lønnsvinnere. Med kontrakter inngått i ei tid der inntektspostene var budsjettert mer med optimisme enn realisme. Men kapteinen er innstilt på å tilpasse seg den nye økonomiske hverdagen i norsk fotball.

- Jeg er innstilt på å gå ned i lønn. Men det blir jo en forhandlingssak. Jeg startet de første samtalene med Glimt rett før ferien, sier Johansen.

Dialog

Fredrik Kjølner har også innledet en dialog med ledelsen.

- Hva det blir til, er helt åpent. Jeg skal fortsette å spille fotball. Enten blir det her, eller så reiser jeg sørpå igjen, sier Kjølner.

- I sommer er familien min avhengig av å være sørpå. Kona og barna har vært der nede i hele sommer, he, he. Det blir en vurdering både av det familiære og det sporstlige om jeg skriver under for Glimt på nytt.

Taus Hanssen

For U21-spillerne Kristoffer Paulsen (20) og André Hanssen (21) er situasjonen litt annerledes. André Hanssen er kanskje Glimts viktigste spiller. Utenom en kamps karantene, har Skjervøy-gutten spilt samtlige kamper på Glimts midtbane siden juli 1999.

- Jeg vil ikke si så mye om hva jeg gjør. Jeg har utsatt forhandlingene med Glimt. Jeg har vært her i fem år, men man vet jo aldri om det er riktig å bytte klubb før man har gjort det, sier Hanssen lakonisk.

I går ble han igjen kåret til banens beste av hjemmefansen.

Tar medalje

Kaptein Stig Johansen er ikke i tvil om hva Glimt er gode for.

- Vi er et godt lag, med veldig mange gode spillere. Vi har møtt alle, og bare tapt tre kamper.

- Vi tar medalje. Det tror jeg på, sier Johansen.

HELGUL JUBEL: Her jubler Bodø/Glimts kaptein Stig Johansen sammen med målscorer Per-Ivar Steinbak. Etter sesongen kan han stå uten kontrakt med klubben.