Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana

Kontrollerte inn ny remis: - Skuffende av Magnus

Magnus Carlsen spilte seg til en ny remis med svarte brikker. Ikke alle var like imponert over nordmannens start, men så spilte Carlsen seg opp.

NY REMIS: Fabiano Caruana og Magnus Carlsen spilte på ny remis i London. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix
NY REMIS: Fabiano Caruana og Magnus Carlsen spilte på ny remis i London. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): I dag var det duket for parti nummer tre mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana etter en dags hvile i sjakk-VM.

Etter to partier sto det 1-1 mellom duellantene etter to remiser, og ekspertene både trodde og håpte at vi i dag ville få den første seieren i VM anno 2018.

Dagens parti hadde derimot ikke den samme piffen som det de foregående partiene, og etter 49 trekk og omkring fire timer og et kvarter sa spillerne seg enig i VMs tredje remis.

Det var først etter at Carlsen, som i åpningspartiet, i lengre tid presset på for et gjennombrudd med sorte brikker.

- Det er dette han har revolusjonert ved sjakken. At man ikke går med på remis i noen partier, man kjemper alltid og ser på små fordeler. Hvis han skulle klare dette i en VM-kamp, så ville det vært helt utrolig, sa NRK-kommentator Torstein Bae underveis.

Det holdt likevel ikke og Carlsen og Caruana spilte sitt tredje strake remis-parti. Etter partiet var Carlsen ærlig på at starten ikke hadde vært den beste.

- Jeg syntes det var ukomfortabelt fra start og jeg kan ha gjort noe galt. Så fikk jeg en fordel i sluttspillet, men jeg tror ikke jeg hadde noen sjanser, men jeg skulle likt å fått til noe mer, oppsummerte Carlsen til NRK etter partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer