Sykkel:

Kontroversiell avgjørelse ble forskjellen i Tour of Norway

Likevel var Alexander Kamp fornøyd etter etappeseier på avslutningsetappen.

JEVNT: Tre sekunder skilte Alexander Kamp og Eduard Prades i sammendraget. Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann med sin tredjeplass, tolv sekunder bak. Foto: Mario Stiehl/Tour of Norway.
JEVNT: Tre sekunder skilte Alexander Kamp og Eduard Prades i sammendraget. Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann med sin tredjeplass, tolv sekunder bak. Foto: Mario Stiehl/Tour of Norway. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (procycling.no): Også sammendragseieren var dansken nære. Ettersom avstanden til Edvald Boasson Hagens gruppe raskt ble for stor til at nordmannen kunne ta sammenlagtseieren, var det de tre i bruddet som i praksis gjorde opp om både etappeseier og sammenlagtseier.

Da måtte imidlertid både Kamp og Carl Fredrik Hagen få en luke ned til spanske Eduard Prades, noe de ikke maktet.

– Nei, jeg tenkte ikke på det (at han måtte få en luke). Jeg tenkte kun på etappeseieren. Jeg tenkte ikke på sammendraget, sier Kamp.

Til slutt var det tre sekunder som skilte Kamp og Prades i sammendraget. Det til tross for at Kamp tok fire bonussekunder mer enn spanjolen på søndagens etappe, etter at Kamp havnet på feil side av en splitt på lørdagens etappe til Brumunddal.

Det var en avgjørelse som har skapt en del diskusjon, ettersom det var en stor velt inne på den siste kilometeren (ryttere som velter eller blir hindret av velt skal få samme tid som den gruppa de sitter om det skjer innenfor de siste tre kilometerne)

. – Det skulle ikke ha vært en splitt. Det var en velt og det gjorde at vi måtte bremse, sier Kamp om splitten som til slutt avgjorde sammendraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer