Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kontroversiell Chelsea-seier

Knapper inn på United.

(Dagbladet.no): Chelsea - Newcastle 2-1

Tre dager etter festkampen mot Aston Villa reiste et reservepreget Chelsea seg og sleit seg til tre poeng Newcastle hjemme på Stamford Bridge.

Sentrale spillere som Cech, Terry, Carvalho, Cole, Lampard, Drogba og Sjevtsjenko satt alle i topplue på tribunen og det var unge Salomon Kalou som fikset tre poeng fire minutter før slutt på en kontroversiell dommeravgjørelse.

Essien-mål

Chelsea kontrollerte åpningen av kampen og før halvtimen var passert lå ballen i nota. Ballen ble kastet langt inn fra høyre og en Chelsea-stuss seinere fyrte Shaun Wright-Phillips av.

Ballen traff medspiller Kalou og satte Newcastle-målvakt Given ut av spill. Fra fem meter kunne rivjernet Michael Essien enkelt trille inn ledermålet.

Chelsea hadde de største mulighetene før pause, og både Wright-Phillips og Mikel kunne doblet før sidebytte.

Lynhurtige Obafemi Martins fikk enkelte kontringsmuligheter på motsatt side, men kom aldri nærmere mål enn et skudd høyt over mål. Det reservepregede hjemmelaget kunne gå til tekoppen i pausen med en fortjent ledelse.

MATCHVINNER: Salomon Kalou ser ut til å undres på om målet blir godkjent. Det ble det og Chelsea knapper dermed inn på Manchester United i toppen av Premier League. Foto: Sang Tan/AP
MATCHVINNER: Salomon Kalou ser ut til å undres på om målet blir godkjent. Det ble det og Chelsea knapper dermed inn på Manchester United i toppen av Premier League. Foto: Sang Tan/AP Vis mer

Det blå presset fortsatte mot Shay Given etter sidebytte, og bare en redning på streken hindret Joe Cole å drepe kampen.

Men så kontret skjærene fra det grå Nordøst-England.

Terrierenes dag

N\'Zobgia satte løp opp en god pasning på høyresida, driblet seg fri og slo inn foran mål. Der \'hælet\' Martins ballen videre mot mål, og igjen var det en terrier av en midtbanespiller som kunne spasere ballen i mål. 1-1 ved Nicky Butt og lagene var like langt.

Målet ga helt tydelig gjestene en ny tro på at det faktisk var mulig å stjele med seg ett poeng fra brua. Nå var sekundet for seint erstattet med aggressivitet og dødsforakt i hver duell - ledet an av alltid like arrige Alan Smith.

Men da hardt arbeid så ut til å gi et etterlengtet poeng på bortebane, dukket Salomon Kalou opp.

Sannsynligvis fra offside-posisjon.

Knapper inn på United

John Obi Mikel sendte avgårde et distanseskudd som traff Claudio Pizarro, og Kalou sneik seg fram fra baksiden til Newcastle-forsvaret. Spiss-talentet rundet Shay Given og kunne enkelt sende ballen i nettet og Stamford Bridge til himmels.

- Man må kunne klage når en slik avgjørelse blir tatt. Det kostet oss et viktig resultat og dette smerter for spillerne. Vi tapte, ikke på grunn av oss selv, men på grunn av en horribel avgjørelse av assistentdommeren, sa Newcastle-manager Sam Allardyce ifølge BBC etter kampen.

Chelsea-boss Avram Grant tok den letteste veien:

- Jeg så ikke avgjørelsen, men i dag skapte vi så mange sjanser at vi fortjente å vinne, sa han etter kampen.


Manchester United tapte i London mot West Ham og dermed er Chelsea bare fire poeng bak serielederen. Plassen på toppen kan derimot erobres av Arsenal i kveld etter kampen mot Everton på Goodison Park.

Debatten på denne artikkelen er for øyeblikket stengt på grunn av tekniske problemer.

<B>OFFSIDE:</B> Salomon Kalou setter inn vinnermålet etter å ha kommet fra det som så stygt ut som en offside-posisjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media