VEKK MED DET: Sepp Blatter har bestemt seg for at straffesparkkonkurranser ikke har noe i fotballen å gjøre. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
VEKK MED DET: Sepp Blatter har bestemt seg for at straffesparkkonkurranser ikke har noe i fotballen å gjøre. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Kontroversiell FIFA-sjef med nye krumspring. Vil avskaffe straffespark-konkurranser

- Fotballen mister sitt grunnlag.

(Dagbladet): Sepp Blatter er ikke kjent for å gå stille i gangene, og har aldri skydd kontroverser.

Sveitseren har måttet tåle mye kritikk for sine utspill, men det virker ikke som om FIFA-presidenten har lært av sine feil. Denne gangen har han bestemt seg for at det er straffesparkkonkurransene som er overflødige.

Straffesparkkonkurransen har siden 1970 vært FIFAs måte å avgjøre uavgjorte kamper på dersom en omkamp ikke var mulig, men Blatter har nå sett seg lei på dette.

Under en forelesning i tyske Mönchengladbach skal han ha gjort dette klinkende klart.

- Fotballen mister sitt grunnlag ved straffesparkkonkurranser. Det blir ikke lenger en lagsport, men mer én mot én. Det blir en spiller som alene blir syndebukk, og det passer ikke i vårt spill, sier han ifølge svenske Expressen.

Og dette er heller ikke første gangen han har ytret sin misnøye rundt fenomenet. Det samme gjorde han før VM i Sør-Afrika i 2010.

- Straffer er et sjansespill og det er en tragedie for spillerne. Det er bare interessant for tv-seerne, men dessverre har jeg ingen annen løsning, sa han den gang.