Kontroversiell golfer klar for storturnering i Svampebob-bukser

Samme produsent som buksene til curlinggutta.

KLAR: John Daly øvde seg på greenen på Royal Liverpool Golf Club onsdag. I dag starter The Open. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix
KLAR: John Daly øvde seg på greenen på Royal Liverpool Golf Club onsdag. I dag starter The Open. Foto: Jon Super / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag starter The Open Championship, den tredje av fire majorturneringer, på Royal Liverpool Golf Club i Hoylake.

Én av deltakerne er 48 år gamle John Daly, som i går finpusset putten i en bukse med barne-TV-figueren Svampebob Firkant. Klesprodusenten bak buksene er den samme som har laget buksa til de norske curlinggutta. 

Ifølge Wikipedia bor figuren i en ananas og jobber på restauranten «Den krispe krabbe» sammen med Bleke Fangarm. Svampebob er visstnok «innpåsliten, alltid optimistisk og går i kortbukser og skjorte med slips».

Vant på 90-tallet Hvorvidt de samme karakteristikkene passer på John Daly, skal være usagt. 

På 90-tallet var han regnet blant de beste spillerne i verden med sin enorme drive, som ga ham kallenavnet «Long John».

Daly vant The Open i 1995, og har også vunnet PGA-turneringa.

På starten av 2000-tallet gikk det imidlertid raskt nedover for amerikaneren. Hard festing, gambling og drittslenging ble oftere tema en gode prestasjoner på golfbanen. 

McIlroy til topps Av TV-kanalen FOX beskrives han nå som en «professional sideshow», altså en som lever av å bare stille opp og være seg selv - men uten å kanskje fortjene det helt.

Årsaken til at Daly får delta på The Open, er at han har vunnet turneringa tidligere, og dermed slipper å kvalifisere seg på vanlig måte.  

48-åringen er langt fra favoritt til å vinne turneringa. Det er derimot spillere som Justin Rose, Adam Scott og Rory McIlroy.

Også Tiger Woods og Phil Mickelson deltar, men de har ikke vist nok storspill i det siste til å bli tatt virkelig seriøst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer