BLIR EKSPERT: Bjarne Riis har innrømmet egen bruk av doping, og var også kjent med dopingbruk i sitt eget lag. Nå vil danske TV 2 bruke han som ekspert under Tour de France. Foto: NTB Scanpix
BLIR EKSPERT: Bjarne Riis har innrømmet egen bruk av doping, og var også kjent med dopingbruk i sitt eget lag. Nå vil danske TV 2 bruke han som ekspert under Tour de France. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kontroversielt valg i Danmark: Bjarne Riis blir TV-ekspert

Til tross for nye dopingavsløringer.

Den kontroversielle sykkellederen Bjarne Riis skal jobbe som ekspert for dansk TV2 under Tour de France.

Nylig avdekket en rapport fra Anti Doping Danmark at Riis hadde kjennskap til dopingbruk blant sine ryttere da han var sportsdirektør i Team CSC. Dansken har tidligere også innrømmet dopingmisbruk under tiden da han selv var aktiv.

Ledelsen i dansk TV2 er forberedt på at ansettelsen av Riis vil skape reaksjoner.

- Jeg er ikke i tvil om at mange vil ha en mening om at vi bruker ham. Selvfølgelig vil det bli diskutert. Men det at han er med i dopingrapporten gjør ham ikke til en bedre eller dårligere ekspert eller formidler, sier Tour de France-redaktør John Jäger til Ekstra Bladet.

Riis skal være en del av et ekspertpanel som også består av Frank Høj, Chris Anker Sørensen, Brian Vandborg og Morten Bennekou.

Christine Espeland, som er prosjektleder for norske TV 2s Tour-sendinger, sier til Aftenposten at det ikke ville ha vært aktuelt for kanalen å bruke Riis på sine sendinger.

- Svaret fra oss er et klart nei, sier hun.

(NTB)