Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kopien knuste originalen

Gent- Rosenborg 3- 0. For ett år siden vant Trond Sollied 5- 0 med Rosenborg i Gent. I går kveld, som trener for belgierne, knuste han RBK like lett. Og forvandlingen er enkel, genial og lett å forklare. Med Sollied i Belgia er Gent mer Rosenborg enn trønderne sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om forskjellen på i år og i fjor kan jeg bare si at vi er mer RBK, sier Trond Sollied til Dagbladet.

- Vi har gått gjennom en forvandling og spiller på ting dere kjenner godt hjemme i Norge. På vårt beste er vi faktisk veldig gode.

- Gent har større fart og bedre individuelle ferdigheter enn Rosenborg.

Ola By Rise var Trond Sollieds assistent da Rosenborg vant 5- 0 i fjor. I går satt han sammen med Nils Arne Eggen og så Norges beste lag bli spilt av banen i store perioder.

- Jeg registrerer at Trond har innført mye av det vi driver med i Rosenborg, sier Ola By Rise.

- Det gode ved det er at han har klart å tilpasse spillestilen hos andre typer fotballspillere. Han har strammet opp defensivt samtidig som han har klart å strukturere den offensive delen.

- Stor forskjell på et år?

- Selvfølgelig. Men det må RBK tåle. For sjøl om det ikke er moro å tape, kan vi lære noe av dette også. Når spillerne ikke er sultne nok, så vinner ikke Rosenborg fotballkamper.

En liten forklaring

Mini var i Norge og Christer Basma og Jan Derek Sørensen var sjuke for Rosenborg. I tillegg måtte Bjørn Otto Bragstad ut etter en smell i hodet midtveis i første omgang. Men midtbanen var intakt, og framover fantes både Børge Hernes, Totto Dahlum og Sigurd Rushfeldt.

Sannheten er at det ble for dårlig.

- Folk er langt unna toppformen, sier Ola By Rise.

- Akkurat det plager oss ikke noe særlig. Og bak der ligger det faktum at vi har vært en del plaget av sjukdom. Sjøl om det ikke skal brukes som en bortforklaring for dette tapet, så ligger en del av det der.

Rosenborg vinner

- Slapp av - det var jo bare en treningskamp, sier Trond Sollied.

- Klart det er moro å slå Rosenborg, men det betyr ikke så mye for meg personlig. For spillerne mine er det derimot ganske svært. For dem er det veldig artig å se at det vi holder på med gir resultater mot veldig gode lag.

- Hva synes du om årets RBK-utgave?

- De kan ikke alltid være på topp. Og fram til denne kampen har de jo stort sett vunnet alt.

- Men sammenliknet med det laget du hadde med deg til Belgia i fjor?

- Like bra - ikke noe problem. Rosenborg vinner Tippeligaen i år også, sier Gent-trener Trond Sollied.

KOPIEN:</B> I går slo Trond Sollieds Gent Nils Arne Eggens Rosenborg: - Klart det er moro å slå Rosenborg, sier Sollied.