Kopierer RBK-suksess

LARVIK (Dagbladet): Larvik-Anagennisi Artas 29-21. Birgitte Sættem og Larvik får hjelp av selveste Rosenborg i kampen om å nå Europa-toppen i håndball.

Trener Ole Gustav Gjekstad var på besøk hos Rune Bratseth i RBK-brakka sammen med daglig leder Bjørn Gunnar Bruun Hansen og formann Tor Edard Mathisen like før jul.

Gjekstad er overbevist om at utbyttet vil bli et bedre håndball-lag.

- Vi har alle noe å lære av RBK, som har gått foran med et godt eksempel i norsk idrett.

Trønderne har en nedarvet sunn kultur og gode tradisjoner i å unngå de store blemmene. Selv om vi aldri kommer til å spille 4-4-2, så plukket vi opp mange gode innspill, sier Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet.

Ut av kontrakt

Som et direkte resultat av RBK-besøket forsøker Larvik HK å få til en ordning med å frikjøpe spillerne til et par treninger i uka på dagtid.

- For å komme oss videre må vi få til en slik ordning. I dag trener vi tidvis klokka 07.00 om morgenen - og det er ikke noe ideelt. Jeg er iallfall ikke glad i å stå opp klokka 06.00, sier Gjekstad.

Kontinuitet er også et nøkkelord for RBKs suksess. Og foreløpig har ikke Ole Gustav Gjekstad skrevet under på en forlengelse av sin kontrakt som går ut til våren.

- Vi er i forhandlinger. Det er alt jeg vil si om den saken foreløpig sier Gjekstad.

Ikke fornøyd

Med et halvt lag ute på grunn av skader, graviditeter og andre ting hamlet Larvik enkelt opp med den seksdobbelte greske mesteren Anagennisi Artas i Champions League i går.

Uten å imponere.

- Jeg krever mer enn dette. Vi surret altfor mye og burde slått dette laget med minst 15 mål, sier Gjekstad - som kun gir godkjent til landslagskeeper Mimi Kopperud.

PS! Som håndball-klubb ligger Larvik allerede i dag langt framme i Norge: Laget har den beste og bredeste stallen, den beste økonomien og vinner titler hvert eneste år.

Med RBKs hjelp sikter de nå på å bli best i Europa også.

TOPPSCORER: Birgitte Sættem var Larviks toppscorer med seks mål da de utspilte de greske motstanderne.
PÅ RBK-BESØK: Larvik-trioen Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, Ole Gunnar Gjekstad og Thor Edvard Mathisen.