Kopierte annullert scoring

Herlig arrogant fra serieleder Arsenal. Men spillerne får en advarsel av manageren, etter nesten å ha rotet bort seieren.

(Dagbladet.no): Arsenal - Sunderland 3-2.

Arsenal måtte i dag svare på Manchester Uniteds skremmeskudd av en målfest i går, og londonlaget tok da også tilbake serieledelsen med sin seier.

Riktignok skjedde det ikke helt uten problemer. Først sto Sunderland nemlig for en heltemodig snuoperasjon.

Godt hjulpet av hjemmelagets sjansesløsing var Roy Keanes gutter faktisk nær å ta poeng på Emirates Stadium.

- Etter 15 minutter virket det som kampen var avgjort, og kanskje begynte vi å tro på det sjøl, også, sier Arsenal-manager Arsene Wenger, ifølge Sportinglife.

- Når du tenker sånn på dette nivået, må du betale for det. Vi lærte en lekse i dag, fortsetter han, til tross for at det altså endte godt for rødtrøyene i dag.

Kopierte annullert mål

Men først av alt sørget Arsenal for en herlig arrogant situasjon da Robin van Persie kopierte Vassiriki Abou Diabys nylig annullerte mål i det sjuende spilleminutt.

PANGSTART FOR KANONENE: Robin van Persie brydde seg ikke om at Arsenals tidlige mål ble annullert på grunn av de fikk frispark i stedet for fordel. Nederlenderen satte simpelthen inn frisparket på samme sted som det opprinnelige skuddet traff. Foto: GERRY PENNY/EPA/SCANPIX
PANGSTART FOR KANONENE: Robin van Persie brydde seg ikke om at Arsenals tidlige mål ble annullert på grunn av de fikk frispark i stedet for fordel. Nederlenderen satte simpelthen inn frisparket på samme sted som det opprinnelige skuddet traff. Foto: GERRY PENNY/EPA/SCANPIX Vis mer

Dommeren blåste nemlig frispark i stedet for å gi fordel før Diabys skudd traff i venstre kryss - og dette frisparket var det altså van Persie banket i mål på akkurat samme sted, via tverrligger.

Hjemmelaget fortsatte storspillet etter scoringen, og etter et kvarters spill smalt det igjen:

Philippe Sylvain Senderos fikk sette ballen i mål etter dårlig Sunderland-håndtering av en Arsenal-corner. 2-0, og tilsynelatende sikker ledelse til vertene.

I stedet slo Sunderland og Ross Wallace tilbake om lag halvveis ut i den første omgangen.

Sunderland reiste seg

Arsenals reservemålvakt Manuel Almunia reddet første Sunderland-forsøk, men Wallace var på plass på returen. Mellom beina til en motspiller scoret han elegant.

Før lagene gikk i garderobene burde Arsenal vel å merke ha økt sin ledelse, særlig da Senderos fikk sjansen etter en corner i det 31. minutt. 2-1 ble likevel pauseresultatet.

Etter hvilen gikk Keanes menn hardt ut, og det betalte seg allerede etter tre minutter.

Kopierte annullert scoring

Kenwyne Jones vant en hodeduell med to Arsenal-spillere og en medspiller, før han sikkert stanget ballen i nettet. Utlikning og 2-2.

Nesten ny kopi

Etter en timens spill så det ut til at vi skulle få en andre kopi av Diabys annullerte scoring.

Kolo Touré skjøt uhyggelig hardt fra cirka 30 meter og traff aluminiumen oppe til venstre, slik at stengene ristet.

Arsenal hadde også et skudd nummer to i stanga, ved Theo Walcott, men kanonene skjøt ofte med løskrutt i dag. 

Bare helt til Robin van Persie dukket opp igjen ti minutter før slutt. Via hånda til Sunderland-keeper Craig Gordon fikk nederlenderen omsider sørget for Arsenals vinnermål.

Det siste kvarteret (fem minutter tillegg) besto i et knippe nye svidde Arsenal-sjanser, samtidig som Sunderland også var nær utlikning ved to anledninger rett etter van Persies mål.

All innsatsen til tross, fikk ikke gjestene med seg noe annet enn et rødt kort fra London i dag. Det gikk til Paul McShane, for å ha gått litt klønete inn i en takling av Alexander Hleb.

TAPRE: Roy Keane har helt tydelig klart å gi Sunderland-spillerne sjøltillit, nok til at de kunne ha stjålet med seg et poeng fra Emirates Stadium i dag.
VINNERMÅLET: Etter at Arsenal hadde sløst bort en rekke sjanser, dukket Robin van Persie opp igjen og avsluttet det han hadde startet.