Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tromsø knuste Ranheim 4-0

Kopierte Griezmann-feiring i storseier

Ranheim utspilt av Tromsø: – Velkommen til Eliteserien

NY FEIRING: Både Antoine Griezmann og Lasse Nilsen spiller trolig dataspillet Fortnite. Begge feiret med å holde en L opp mot panna. NTB scanpix/Bertinussen, Rune Stoltz
NY FEIRING: Både Antoine Griezmann og Lasse Nilsen spiller trolig dataspillet Fortnite. Begge feiret med å holde en L opp mot panna. NTB scanpix/Bertinussen, Rune Stoltz Vis mer
  • Tromsø – Ranheim 4–0 (0–0)

(Dagbladet): Forrige helg fikk Ranheim en drømmestart på sin nye tilværelse i Eliteserien. Søndag kveld fikk de kjenne på divisjonens harde realiteter, da Tromsø valset over gjestene fra Trondheim.

Hjemmelaget styrte spillet stort sett hele kampen og kom også til de største sjansene.

Like etter pause banket Gjermund Åsen inn 1–0 mot gamle lagkamerater, før samme mann doblet ledelsen et kvarter seinere. Ranheim virket sjanseløse, og da Lasse Nilsen pirket inn 3–0 var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Sju minutter før full tid fullførte Slobodan Vuk ydmykelsen med sin 4-0-scoring.

- Det løsnet i andreomgang og vi kjører over dem. Vi var steine god. Vi fikk utnyttet mellomrommet, kom etter med mye folk og var effektive. Det var sinnsykt artig, sa Daniel Berntsen til Eurosport etter kampen.

Antoine Griezmann feiret med å forme en L med fingrene og holde den foran pannen. Det samme gjorde Lasse Nilsen i kampen mellom Tromsø og Ranheim. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Antoine Griezmann feiret med å forme en L med fingrene og holde den foran pannen. Det samme gjorde Lasse Nilsen i kampen mellom Tromsø og Ranheim. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer

– Velkommen til Eliteserien

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Da Ranheim endelig fikk slippe til i Eliteserien forrige serierunde, åpnet de med et pang og valset over Stabæk.

Trondheimsklubben hadde blitt hindret av snø og kulde, men vant 4–1 i deres første eliteseriekamp i historien. Mot Tromsø fikk det nyopprykkede laget det litt tøffere.

– Det kom en liten «velkommen til eliteserien»-periode, sa Kristoffer Løkberg til Eurosport i pausen.

Ranheim lå imidlertid godt organisert gjennom hele omgangen, og Tromsø maktet ikke å komme til de aller største sjansene. Både Morten Gamst Pedersen og Robert Taylor hadde hvert sitt gode forsøk på frispark, men Even Barli i Ranheim-målet hadde god kontroll.

Dempet feiring

Tromsø trillet mye ball gjennom hele første omgang, og forsøkte å spille seg sakte, men sikkert framover i banen.

Men det var da Morten Gamst Pedersen spilte fram en lang pasning fra dypet, at det virkelig løsnet for vertene.

Veteranen fant Kent Are Antonsen i Ranheims 16-meter. Han nikket ballen ned til Gjermund Åsen, som på kontrollert vis plasserte ballen i mål med vrista. Spissen kom fra Ranheim til Tromsø i 2015 og markerte den forløsende scoringen med en dempet feiring.

Åsens andre

Tromsø fortsatte å bevege seg hurtig i lengderetningen etter pause, og kom til flere farligheter i minuttene som fulgte.

66 minutter ut i kampen satte Åsen inn sitt andre for kvelden.

En corner ble klart ut av feltet, men landet perfekt ned på vrista til spissen. Han gjorde som på 1-0-målet og fyrte av mot Ranheims mål. Denne gangen gikk ballen via Daniel Kvandes fot og inn bak Barli.

Kopierte feiring

Tromsø fortsatte å presse på for nye scoringer, og 15 minutter før full tid økte Lasse Nilsen til 3–0. Runar Espejord slo inn ballen hardt og lavt, og Nilsen trengte ikke å gjøre annet enn å stikke fram en fot.

Han feiret med å etterlikne en karakter fra dataspillet Fortnite. Nilsen formet fingrene som en L, som står for «looser» eller taper på norsk, og holdt hånden opp foran pannen. Budskapet var klart: Ranheim taper. Tidligere i dag feiret Antoine Griezmann på samme måte da han scoret for Atlético Madrid.

Fem minutter før full tid fullførte Slobodan Vuk da han satte inn returen etter en avslutning fra Mushaga Bakenga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling