Manchester City med ligacup-seier

Kopierte Liverpool-rekord

Med sin fjerde ligacup-seier på rad tangerte Manchester City Liverpools tidligere rekord fra 1981 til 1984. Tottenham derimot, har ikke vunnet trofét på 14 år.

HISTORISK: Pep Gardiola har ledet Manchester City til sitt fjerde ligagull på rad. Foto: NTB
HISTORISK: Pep Gardiola har ledet Manchester City til sitt fjerde ligagull på rad. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Tottenham Hotspur 1 - 0

Med 1- 0 seieren vant Pep Gardiolas mannskap ligatittelen for fjerde år på rad og tangerte Liverpools rekord fra 1981 til 1984.

De slo også Liverpools rekord på åtte ligacuptitler totalt.

Målet som avgjorde det hele kom på en heading fra Aymeric Laporte etter at Kevin De Bruyne løftet ballen inn på bakre stolpe.

Til tross for seier var det en tett kamp med både sjanser og dueller fra begge lag.

Flest av de i Citys favør.

Etter 73 minutter spilt var duoen Raheem Steerling og Gündogan nære ved. Men Gündogan satte ballen dessverre til siden for mål.

- For en 0-0 kamp vi ser Lars, utbrøt Morten Langli, til kommentator-kollega Lars Tjernås under kampen.

Harry Kane, som var tilbake for bortelaget etter en ankelskade, jaktet sitt første trofé for klubben på 13 år. Han spilte seg stort opp etter pause og bidro blant annet til at Pierre Højberg kunne sette ballen rett i mål, men dansken ble passiv og sjansen glapp da Reguilon ikke rakk til på venstre side.

Sist gang Tottenham vant ligacup-finalen var i 2008 I 2008 etter 2-1 over Chelsea.

Ligacup-finalen var også den første kampen i England med tilskuere siden coronapandemien rammet verden og landet.

- Det er fantastisk å se for oss som er glade i fotball, sier Morten Langli om de 8000 som var til stede på Wembley under Ligacupfinalen søndag.

- Det er mye bedre. Det er ikke fullt, men å feire med dem er ikke feil, sier Pep Guardiola til Football Daily etter kampen.

Lyseblå dominans

Raheem Sterling var nære ved å sende hjemmelaget i ledelse hele to ganger i første omgang. Første sjanse ble blokkert på heroisk vis av Eric Dier. På sjanse nummer to styrte Sterling riktig inn i boksen, men måtte nøye seg med å se ballen passere på feil side av lengste stolpe.

Nære ved var også De Bruyne og Riyad ved flere anledninger. Men selv om Pep Gardiolas mannskap dominerte store deler av første omgang, gikk begge lag målløse av banen før pause.

- Det er et skyhøyt nivå på det Manchester City gjør de første 37 minuttene, sa Viasats sportskommentator, Lars Tjernås.

- På alle nivåer er City bedre. Så Tottenham må endre taktikken, sier Jan Åge Fjørtoft, før avspark til andre omgang.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer