Koppinen fra RBK til TIL

Offentliggjort i kveld.

(Dagbladet.no): Tidligere Rosenborg-stopper Miika Koppinen går tilbake til Tromsø IL.

- Miika velger Tromsø som følge av en totalvurdering. Både sportslige og familiære spørsmål ble vektlagt, sier spilleragent Torgeir Knutsen til Dagbladet.no.

Samtidig, men uten å nevne navn, bekrefter han at 29-åringen hadde andre tilbud fra både inn- og utland.

- Styrker stallen betraktelig

I TIL er de derfor svært fornøyde med å ha sikret seg en spiller som på sitt beste holder høyt tippeliganivå.

- Miika styrker stallen for 2008 betraktelig. Med Miika på plass har vi fått en spiller med internasjonal erfaring og vinnererfaring, sier trener Steinar Nilsen til TILs hjemmesider.

Forsvareren som forlot TIL som bosmanspiller høsten 2004, er nå klar for tre nye år i Tippeligaens nordligste klubb.

Ønsket seg bort fra RBK

TILBAKE I RØDT OG HVITT: Rosenborgs Miika Koppinen, her fotografert som Tromsø-spiller i 2004, vender tilbake til ishavsbyen. Foto: TOMMY JACOBSEN/DAGBLADET
TILBAKE I RØDT OG HVITT: Rosenborgs Miika Koppinen, her fotografert som Tromsø-spiller i 2004, vender tilbake til ishavsbyen. Foto: TOMMY JACOBSEN/DAGBLADET Vis mer

Det har lenge vært kjent at finnen ønsker seg bort fra Lerkendal, og han ble bokstavelig talt satt på sidelinja som følge av dette ønsket.

Siden er han blitt koblet til blant andre Brøndby og Anderlecht, men nå er det altså klart at mannen som bidro til José Mourinhos anvgang, gjenforenes med «Gutan».

- Flere sentrale spillere, media og andre fotballvenner utfordrer oss stadig vekk på å satse hardere. Signeringen av Miika er vel et tydelig bevis på den satsing som skjer i Tromsø Idrettslag, fastslår sportsdirektør Morten Kræmer.

Koppinen fra RBK til TIL