Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Korcsmár til det norske folk: - Dere må komme dere ned på jorden

Den tidligere Brann-forsvareren føler at norske medier og det norske folk ikke har nok respekt for Ungarn.

HEIER PÅ UNGARN: Tidligere Brann-forsvarer Zsolt Korcsmár håper Ungarn klarer å bryte mesterskapsforbannelsen.  Foto: Daniel Karmann/dpa/NTB Scanpix
HEIER PÅ UNGARN: Tidligere Brann-forsvarer Zsolt Korcsmár håper Ungarn klarer å bryte mesterskapsforbannelsen. Foto: Daniel Karmann/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Brann-forsvarer Zsolt Korcsmár håper Ungarn klarer å bryte mesterskapsforbannelsen.

Om en ser bort ifra OL i 1996, har ikke Ungarn vært med i et stort mesterskap siden VM i 1986. Landets fotball fikk store problemer etter kommunismens fall. I midten av november skal Ungarn og Norge ut i dobbeltkamp om retten til spill i neste års fotball-EM.

- Det blir to tøffe kamper. Jeg heier alltid på Norge etter mine år der, men selvfølgelig ønsker jeg aller mest at Ungarn går til EM. Begge lag er sterke og stabile bakover, men mangler noe offensivt, sier Korcsmár til NTB.

- Vi har ikke de individuelle stjernene til å avgjøre kampene, men det har heller ikke Norge. Jeg tror lagarbeidet blir helt avgjørende for hvem som tar seg videre. Svakheter? Det får du meg ikke til å si noe om, sier forsvarskjempen.

Korcsmár spilte for Brann fra 2010 til 2013. Siden har han spilt for tyske Greuther Fürth. Her hjemme jublet mange over at Norge trakk Ungarn i treeromspillet. Det forundrer den ungarske landslagskjempen.

- Jeg har en følelse av at norske medier og det norske folk ikke har nok respekt for Ungarn. Dere må komme dere ned på jorden, er anbefalingen fra den sympatiske ungareren.

Slipper ikke til - Dere var en storhet i internasjonal fotball, men har slitt veldig i 30 år. Hva er forklaringen?

- Det er altfor lenge siden Ungarn kvalifiserte seg til en stor turnering. Samtidig har vi ikke fortjent å gå videre fra kvalik heller. Vi har ikke hatt noen ideell talentutvikling siden på 1970- og 80-tallet. Det er noe som ikke har fungert slik det burde, erkjenner den tidligere Brann-spilleren.

- Et EM vil være en stor motivasjon for våre unge spillere. De vil virkelig få se opp til flotte rollemodeller. Dessverre får ikke våre 19-, 20- og 21-åringer sjansen på klubblagene, for de vil vinne umiddelbart og tenker ikke langsiktig nok. Det er et stort problem, fortsetter Korcsmár.

Alle husker den store stjernen Ferenc Puskás, som herjet for Ungarn på 50-tallet.

- Vi har ikke stjerner slik vi hadde på 50-, 60- og 70-tallet. I moderne tid har vi hatt spillere som Istvan Kozma og Zoltán Gera, men selv om jeg har stor respekt for dem, spilte de ikke for Manchester United eller Real Madrid, påpeker 26-åringen.

Roser Ødegaard Han er imponert over at Martin Ødegaard er en del av Norges A-landslag i en alder av 16.

- Selvsagt har jeg hørt om han. Jeg følger fortsatt norsk fotball, spesielt Brann. Og jeg så tidlig at han ville bli en stor spiller. Han er et enormt talent. Jeg er ikke overrasket over at han i en alder av 16 er involvert for A-landslaget deres. Det fortjener han. Han spiller ikke alt i kvalifiseringen, men lærer mye og er en spiller som kan være med og påvirke kamper, sier bundesligaspilleren.

Selv rekker han ikke dobbeltmøtet med Norge.

- Jeg er fortsatt ute med korsbåndskade. Jeg er tilbake i lett trening, men rekker ikke kampene mot Norge. Jeg håper å trene for fullt med klubblaget snart. Forhåpentlig kan jeg spille igjen denne sesongen, sier Korcsmár.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!