Korea scoret seiersmålet 12 sekunder før slutt

Norge fikk seg en på trynet i VM.

SNUDDE KAMPEN: Tonje Nøstvold og Norge lå under med tre mål i førsteomgangen, men snudde kampen og overtok ledelsen igjen før pause. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
SNUDDE KAMPEN: Tonje Nøstvold og Norge lå under med tre mål i førsteomgangen, men snudde kampen og overtok ledelsen igjen før pause. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SUZHOU (Dagbladet): Norge - Sør-Korea 27-28.Koreanerne har nok ikke glemt den dramatiske OL-semifinalen i fjor, som ble avgjort av Gro Hammerseng i siste tiendel.

Det ble omtrent like spennende i dag, og Norge rotet bort seierssjansen med stygge feil mot slutten.

Og 12 sekunder før slutt avgjorde Sør-Korea, og de revansjerte det sviende OL-nederlaget.

- Vi skulle dratt i land dette, om vi hadde vært på nivået vårt. Men i dag var vi ikke skikkelig på hugget. Kanskje vi var litt for fornøyd etter at vi tok med oss fire poeng fra gruppespillet? Korea har et ekstra gir mot slutten, de kommer alltid tilbake, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Møtte veggenNorge startet utmerket og det gikk ikke mange minuttene før det sto 5-1 på lystavla. Tonje Nøstvold traff fra distanse og Marit Malm Frafjord var god inne på linja.

Så møtte Norge veggen. Den midterste perioden av førsteomgangen var helsvart, og Sør-Korea vant de minuttene 11-4. Norge klarte ikke få tak i de kjappe koreanerne i forsvar og vi ble stresset ut av stilen i angrep.Det snur derimot fort i håndball. Norge fikk grep om forsvaret igjen og scoret fem av de seks siste målene i omgangen. Dermed gikk våre beste kvinner til pause med en ettmålsledelse (14-13).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer