- Koreanerne flakser og hyler mye

Sier Else-Marthe, Norges mest treffsikre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte på Dagbladet.no klokka 18: Norge - Sør-Korea.

PARIS (Dagbladet.no): Else-Marthe Sørlie Lybekk er den mest treffsikre av de norske jentene i VM. Linjespilleren har skutt 29 ganger - og 24 av skuddene har sust i nettmaskene.

Det gir henne en treffprosent på 83.

Men hun er ikke best blant dem hos kvartfinalelagene som har skutt ti ganger eller mer. Russiske Olga Levina har truffet på alt - men så har hun også bare skutt 13 ganger.

Fornøyd med over 75 prosent

- Jeg prøver å scoret på alle skuddene, men hvis jeg har en treffprosent på over 75 er jeg i utgangspunktet fornøyd, sier Else-Marthe til Dagbladet.no.

I motsetning til mange andre linjespillere scorer de norske på mange kontringer. Den delen av spillet sitter veldig bra. Nå etterlyser Leipzig-spilleren enda flere innspill til strek.

- Vi har en del å hente her. Det er viktig med en bevisstgjøring rundt dette og vi må snakke om det. Samtidig er det lettere å få til slikt samarbeid i klubblagene, hvor vi har flere treninger og kamper og øve på.

- Hvis bakspillerne våre truer med direkteskudd og får forsvaret ut på seg, blir det også mer plass til meg. Og dette føler jeg også vi har blitt flinkere på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer