- Koreanerne flakser og hyler mye

Sier Else-Marthe, Norges mest treffsikre.

• Direkte på Dagbladet.no klokka 18: Norge - Sør-Korea.

PARIS (Dagbladet.no): Else-Marthe Sørlie Lybekk er den mest treffsikre av de norske jentene i VM. Linjespilleren har skutt 29 ganger - og 24 av skuddene har sust i nettmaskene.

Det gir henne en treffprosent på 83.

Men hun er ikke best blant dem hos kvartfinalelagene som har skutt ti ganger eller mer. Russiske Olga Levina har truffet på alt - men så har hun også bare skutt 13 ganger.

Fornøyd med over 75 prosent

- Jeg prøver å scoret på alle skuddene, men hvis jeg har en treffprosent på over 75 er jeg i utgangspunktet fornøyd, sier Else-Marthe til Dagbladet.no.

I motsetning til mange andre linjespillere scorer de norske på mange kontringer. Den delen av spillet sitter veldig bra. Nå etterlyser Leipzig-spilleren enda flere innspill til strek.

- Vi har en del å hente her. Det er viktig med en bevisstgjøring rundt dette og vi må snakke om det. Samtidig er det lettere å få til slikt samarbeid i klubblagene, hvor vi har flere treninger og kamper og øve på.

24 MÅL PÅ 29 SKUDD: Else-Marthe Sørlie Lybekk er fornøyd med statistikken sin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
24 MÅL PÅ 29 SKUDD: Else-Marthe Sørlie Lybekk er fornøyd med statistikken sin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvis bakspillerne våre truer med direkteskudd og får forsvaret ut på seg, blir det også mer plass til meg. Og dette føler jeg også vi har blitt flinkere på.

Flaksing og hyl

I kveld venter Sør-Korea i VM-kvartfinalen i gedigne Palais Omnisports med over 14 000 tilskuere på tribunen.

- De spiller litt annereldes enn vi er vant til her i Europa. Koreanerne er raske framover på banen, men ikke så veldig raske hjemover igjen, sier visekaptein Sørlie Lybekk.

Sør-Korea er kjent for å spille offensivt forsvar, men likevel mer uortodoks enn andre offensive lag.

- Det er en del lag som spiller 5-1, men Sør-Korea kan fort spille 1-5, med en spiller på linja og resten framme. De gjør overraskende ting så vi må hele tida prøve å lese spillet deres og tilpasse oss, sier Martha.

- Og så må vi ikke bli skremt av at de flakser litt mye med armer og bein og hyler og skriker på banen.

•  Byåsen-spillerne Tonje Nøstvold og keeper Kari Aalvik Grimsbø spiller ikke mot Sør-Korea i håndball-VM torsdag kveld.

- Koreanerne flakser og hyler mye