Koreanerne har levert formell protest

Vil ha underkjent Gros vinnermål.

BEIJING (Dagbladet.no): Sør-Korea har levert en formell protest etter semifinale-tapet mot Norge. Koreanerne mener tida var ute, da Gro Hammerseng satte inn vinnermålet.

- Det jeg har fått beskjed om er at den vil bli behandlet i løpet av kvelden, og at vi vil få svar da, sier Marit Breivik til Dagbladet.no.

Hun sier det norske laget ikke kan gjøre noe annet enn å vente og se hva som blir utfallet av protesten.

- Ville du gjort det samme om det var motsatt?

- Jeg vil ikke spekulere på om vi hadde gjort det, sier Breivik.

Det ville imidlertid Katja Nyberg.

- Vi hadde sikkert gjort det samme selv om vi hadde vært i tvil om ballen var inne, sier Nyberg til Dagbladet.no.

Ikke overrasket

BLE VÆRENDE PÅ BANEN: Koreanerne forsøkte å overtale dommerne til å se det avgjørende målet på video. Til slutt ga de opp og gikk i garderoben. Men de varsler at det nasjonale forbundet vil gå videre med saken. Foto: Saeed Khan, AFP/Scanpix
BLE VÆRENDE PÅ BANEN: Koreanerne forsøkte å overtale dommerne til å se det avgjørende målet på video. Til slutt ga de opp og gikk i garderoben. Men de varsler at det nasjonale forbundet vil gå videre med saken. Foto: Saeed Khan, AFP/Scanpix Vis mer

Men at koreanerne leverte protest kommer ikke som noe sjokk på den norske landslagssjefen.

- Jeg er ikke overrasket, for det så jo ut som de ville gjøre det. Vi får ta det til etterretning.

De norske håndballjentene fikk ikke feiret noe særlig i kaoset som fulgte Gro Hammersengs scoring, og på vei tilbake til deltakerlandsbyen ser det ut til at den formelle feiringen må utsettes enda litt til.

- Innerst inne tenker jeg at de ikke kan gjøre noe annet enn å la oss spille finalen, videodømming blir ikke brukt i håndball, sier Hammerseng til Dagbladet.no på vei ut av dopingkontrollen.

- En IHF-representant jeg snakket med rett før dopingkontrollen sa også at vi kom til å spille finale, sier kapteinen.

- Nå får vi se hva som skjer, vi kan ikke gjøre noe annet enn å vente. Vi får ta feiringa når vi hører beslutningen i kveld, sier Marit Breivik.

Ble igjen på banen

Etter at dommerne hadde gitt Norge seieren i den dramatiske semifinalen mot Sør-Korea, ble koreanerne sittende igjen på banen.

Koreanerne har levert formell protest

Trenerne sto rundt dommerbordet og appellerte den kontroversielle sistescoringen som avgjorde kampen.

- Grunnen til at laget satt igjen, er at jeg må signere på papirene før de kan gå. Dommerne diskuterte fortsatt med de tekniske delegatene om vi skulle spille overtid, så vi ventet på avgjørelsen, sier den koreanske treneren Youngchul Lim på pressekonferansen etter kampen.

- Sa at det ikke var mål

Men målet var allerede gitt, og mens de norske jentene kunne feire finaleplassen i garderoben satt koreanerne igjen og ventet på det som aldri skulle skje.

- Jeg hørte at dommerbordet sa at det ikke var mål. Så sa de at det var mål. Jeg ba dem lage en DVD av målet og se på det en gang til. Men nå kan ikke sluttresultatet endres, så jeg kommer ikke til å kommentere dette mer, sa en tydelig skuffet trener.

Lim fortalte imidlertid at det koreanske håndballforbundet og den koreanske olympiske komite nå skal gå videre med saken.

Og ikke lenge etterpå kom bekreftelsen på at de har levert en formell protest.


Les også:
•  
Dommersjefen: - Koreas protester nytteløse

• Turte ikke dusje etter OL-dramaet