EN TEMPO Å GLEMME: Men Truls Korsæth tror fortsatt han har en rolle å spille i årets sykkel-NM. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no
EN TEMPO Å GLEMME: Men Truls Korsæth tror fortsatt han har en rolle å spille i årets sykkel-NM. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.noVis mer

Korsæth vil gjerne ha Kristoff til Astana

Men først ønsker han å vinne NM med hjelp av Edvald.

SCANDIC HELL (procycling.no): Foran NM-fellesstarten i Stjørdal, samlet Edvald Boasson Hagen og Truls Korsæth hele Lillehammer CK for treningstur i Trøndelag.

Selve NM-traseen lot de hvile til lørdagen. Men to av Norges totalt 11 utenlandsproffer har allerede kommet til en slags enighet om taktikken.

- Jeg håper jeg og Edvald kan være litt smarte, sier Astana-proffen Korsæth til procycling.no.

Det de i utgangspunktet er enige om, er at de ikke skal mot hverandre - og at de skal benytte seg av støtten fra Lillehammer-talentene så langt det lar seg gjøre.

Når alt kommer til alt, finnes det ingen «half´n´half»-trøye med innslag fra både Astana, Dimension Data og det norske flagget.

- Vi skal være forsiktige med å ødelegge fordelen vi har ved å være litt kompiser, sier Korsæth.

Tror ikke det blir noen Grand Tour

Han ankommer Stjørdal med oppkjøring fra Tour of Californa, Belgia rundt og nå sist under det tøffe etapperittet Route du Sud.

23-åringen gikk på en liten kollaps under tempoøvelsen, men ble raskt enig med seg selv om å legge den bak seg. Det var visst nok ikke noe galt med farten, men kanskje var den nye tempoposisjonen «litt for treg».

Mens Boasson Hagen og Kristoff skal videre til Tour de France, blir veien lagt innom både Østerrike og Polen for den hittil ferskeste utenlandseksporten fra Joker-Icopal.

I august heller han mer mot endagersritt og Arctic Race enn Vuelta a Espana - og har fortsatt bare lovord å si om sin kasakhstanske arbeidsgiver.

- Det har vært kjempefint. Jeg har kjørt mange store og flotte løp. Rittpgrorammet har vært tettpakket, men jeg synes matching har vært fornuftig. Jeg trives veldig godt i Astana.

Kristoff kobles stadig oftere til Astana

Der laget ble uglesett for et par år tilbake, framstår laget i år mer «som alle andre».

Kanskje har Korsæth bidratt til å åpne veien for andre norske proffer, da han tok et litt upopulært valg i fjor høst.

Når Kristoff ble koblet til nettopp Astana i etterkant av Giro d’Italia var ikke fordømmelsen lenger like sterk. Selv om Korsæths arbeidsgiver foreløpig kun er et av mange lag agent Joona Laukka har konferert med, begynner mange å føle at det er en god idé.

Det eskalerte kanskje også et par hakk ekstra da Kristoffs lojale opptrekker ble oversett i den endelige Tour de France-utvelgelsen til Katusha.

Les også: Kristoffs Katusha-forhandlinger har kollapset

- Jeg tar det imot hvis de kommer. Jeg har ikke hørt noe mer enn det som har kommet fram i media.

- Hvis han forlater Katusha, er det nye regimet og miljøet i Astana et sted man kan få til en spennende prestasjonsgruppe i klassikerne?

- Jeg tror at Kristoff hadde passet oss bra. Vi har manglet en resultatmaskin i vår. Vi har et bra lag, men det er ingen som har stukket av med topplasseringer. Jeg tror han hadde passet bra inn og jeg tipper Kristoff hadde trivdes bra her. Han er vant til å forholde seg til russere og dansker. Jeg tror han hadde kommet godt overens med mange ryttere. Det høres ut som en god kombinasjon, påpeker Korsæth.

Håper på VM-fellesstart - lar tempoen fare

Han er positivt innstilt til hardkjøret som venter i fellesstarten på søndag, og håper å jobbe mer for både Kristoff og Boasson Hagen etter hvert som sesongen eskalerer.

Den store finalen av 2017-sesongen er lagt til Bergen. Naturlig nok har også Korsæth en brennende ønske om å ta på seg landslagsdrakten enten vi ender opp med seks eller ni VM-plasser.

- Hvordan skal du ta en av de norske plassene?

- Jeg vet ikke. Det er mange gode ryttere i Norge. Jeg prøver å ta det som det kommer. Jeg skal prøve å komme meg i god form og prestere i forkant, så får vi se.

- Det ser ikke ut til at det blir noen tempoopptreden i VM?

- Nei, akkurat nå ser det veldig dårlig ut, sier Korsæth og flirer godt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!