Korsikas budsjett avslørte Tour-start

Arrangerer åpningshelgen i 2013.

DRAMATIKK: Her er årets Tour de France oppsumert med fire bilder. Fra øverst til venstre: Frank Schleck skadet seg etter møte med brustein, Lances Armstrong i sitt comeback, Thor Hushovd vant etappe og Fabian Cancellara med gul trøye tidlig i rittet. Foto: AFP/JOEL SAGET-PASCAL PAVANI-LIONEL BONAVENTURE
DRAMATIKK: Her er årets Tour de France oppsumert med fire bilder. Fra øverst til venstre: Frank Schleck skadet seg etter møte med brustein, Lances Armstrong i sitt comeback, Thor Hushovd vant etappe og Fabian Cancellara med gul trøye tidlig i rittet. Foto: AFP/JOEL SAGET-PASCAL PAVANI-LIONEL BONAVENTURE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang noensinne vil Tour de France besøke den franske middelhavsøya Korsika i 2013.

Uten at arrangøren har bekreftet noe som helst, er begivenheten avslørt gjennom øyas regionsbudsjett. Der framkommer det en utgiftspost på 2 millioner euro til Tour de France-arrangør ASO.

Det er identisk med summen det koster å arrangere åpningshelgen av rittet.

Generalprøven la ASO til Korsika forrige sesong med rittet Criterium International. Hensikten var å sjekke at øya tåler et gigantarrangement innenfor sykkelsporten.

Ifølge detaljerte opplysninger fra myndighetene på øya, blir det ingen prolog i 2013-utgaven. Derimot skal det sykles tre fellesstarter på øya med utgangspunkt i byene Ajaccio, Bastia, Calvi og Porto-Vecchio.

I 2011 starter Touren med 191 kilometer fellesstart i Vendée i Vest-Frankrike 2. juli. 2012-starten blir en prolog i belgiske Liége.

Middelhavsøya Korsika er en av Frankrikes 26 regioner. Napoleon Bonaparte, Frankrikes keiser under navnet Napoleon I, ble født på øyas hovedstad Ajaccio i 1769.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer