Kort og godt

Leicester- Manchester United 0- 2. En snauklipt David Beckham (24) stjal oppmerksomheten på Filbert Street i går. Lokkene er borte, men frisparkmagien er fortsatt intakt: Beckham skrudde ballen over muren og skjøt United til sju poengs ligaledelse.

Beckham-lokkene falt torsdag, men helt fram til kampstart gjemte United-stjernen den nye sveisen under en caps. Sjøl under oppvarmingen hadde Beckham på seg capsen.

De engelske tabloidavisene kunne i går avsløre «nye» Beckham. Med et manipulert bilde viste The Sun hvordan Beckham sannsynligvis så ut uten caps.

Avisa kunne samtidig fortelle historien om hårlokkenes siste time:

Beckham inviterte sin personlige frisør Tyler fra Vidal Sasoon hjem til leiligheten torsdag. Tyler tok fram saksa, og spurte «er du klar?», og brått ble dårelokk-Beckham til Snauskalle-Beckham. Pris: 300 pund - drøyt 3900 kroner.

- Det var mye latter. Victoria fikk latterkrampe. David tok seg stadig vekk til hodet og så seg ivrig i speilet, sier en kamerat av Beckham til The Sun.

I går kunne Beckham også vise fram en diamant-ørering i venstre øre. Men det var ikke først og fremst derfor han fjernet de bleikede hårlokkene. Beckham skal ha blitt lei av å ha hår flagrende foran øynene. I mange kamper har United-vingen hatt mer hårkontakt enn ballkontakt.

Frisparkmål

Fra gårsdagens kamp blir han spesielt husket for én ballberøring:

Etter 33 minutter gjorde Beckham håndverk som er mye vanskeligere enn det frisør Tyler gjorde torsdag. Læret lå 23 meter fra mål. Beckham skrudde ballen over muren og ned i høyre hjørne for Leicester-keeper Tim Flowers.

- Det målet avgjorde kampen for oss. Vi var ikke så bra tidlig i kampen, men med en gang vi fikk mål var jeg trygg, sier manager Alex Ferguson.

God Giggs

Nok en gang trakk sir Alex fram superlativene om Ryan Giggs:

- Giggs var farlig i dag. Han satte fart i laget med sine løp fra midtbanen. Det er helt tydelig at forsvarsspillerne ikke trives når Giggs angriper dem.

Det var et Giggs-løp som endte i frisparket som Beckham satte i mål. Giggs var dessuten mannen bak Uniteds andre mål for dagen.

Waliseren serverte - Dwight Yorke avsluttet. Ballen gikk fra Yorkes tå via en Leicester-fot og hansken til Flowers før den havnet i nettet.

  • For Beckham har hårlokkene vært millionbutikk. Hårreisende 14 millioner kroner er summen Beckham har mottatt av en brylkrem-produsent for å være «The Brylcreme Boy».

halvor.byfuglien@dagbladet.no

Ryan Riggs gratulerer David Beckham med scoring og ny hårsveis.