Kort prosess i Cupen

Gårsdagens cup-runde bød på en rekke overraskelser: Molde, Sogndal og Lillestrøm ble sensasjonelt sendt ut av cupen.

Molde ble sensasjonelt utslått av fotballcupen i dag. Hødd vant 1-0 på hjemmebane. Erling Ytterland scoret seiersmålet to minutter før slutt. Molde stilte med sitt beste mannskap, men fikk det for tøft.

Aalesund knuste Sogndal

Aalesund sendte Sogndal resolutt ut av cupen med 0-5-tap. Sogndal har ikke fått det til å stemme i eliteserien denne sesongen, men hadde håpet på suksess i cupen. Aalesund sørget imidlertid for å knuse den drømmen onsdag kveld.

Ingen av lagene scoret før pause, men etter hvilen ble det målshow på Kråmyra stadion. Aalesund, som ligger på 5. plass i 1. divisjon, scoret hele fem ganger i løpet av de siste 45 minuttene, og dermed ble det en tidlig exit i NM for Sogndal, som ligger nest nederst i eliteserien.

Mer krise for Lillestrøm

Skeids Petter Halvorsen sendte krisepregede Lillestrøm ut av cupen. Hans scoring etter vel en times spill avgjorde alt. Nå er LSK verre ute enn på mange sesonger. Problemene ser ikke ut til å ta slutt for fjorårets sølvvinner som også nærmer seg bunnen i eliteserien etter flere strake nederlag.

Cupen kunne blitt sesongens redning for romerikslaget, men 1. divisjonslaget Skeid satte en effektiv stopper for det i 3. runde. I det 61. minutt sørget Petter Halvorsen for rundens største cupbombe da han lurte Lillestrøm-keeper Marius Røvde.

Skeid sliter voldsomt med økonomiske problemer. Spillerne har fått beskjed om å gå ned i lønn eller forlate klubben. Det så ikke ut til å påvirke spillerne nevneverdig på Åråsen. De utnyttet et Lillestrøm-lag som sliter med å finne formen.

(NTB)