Kort prosess

For åtte år siden fikk Finn-Chr. Jagge (33) sitt gjennombrudd som toppalpinist i Madonna. I går slo han til igjen på lykkearenaen. På nye, superkorte ski gjorde Finken kort prosess og tok sin sjuende v-cupseier.

Men før rennet fryktet Finken at han hadde falt av toppen etter 15 år i v-cupsirkuset.

- Jeg lurte på om min tid var over, sier han.

Den frykten skulle vise seg å være helt ubegrunnet. Superveteranen fra Bærum kjørte som et lyn i begge omganger, og var 23 hundredeler foran østerrikeren Benjamin Raich i mål. Tom Stiansen fulgte opp med en sterk fjerdeplass, Kjetil Aamodt ble nummer åtte og Ole Chr. Furuseth nummer 10.

Bedre ski

- De nye carving-skiene er én av grunnene til seieren. De gjør det lettere å kjøre reine buer, sier en strålende fornøyd Jagge etter en ny slalåmtriumf.

Han har gått ned ti cm på skilengden, og kan ikke få skrytt nok av de nye, superkorte plankene som fikk sin første test i Trysil like før avreisen til Madonna.

- Der hadde vi både kjempeforhold, tid nok til testing og nødvendig ro til å forberede oss. Utforkjørerne farter mye mer fram og tilbake enn oss, og mister dermed noe av det flotte samholdet vi har i slalåmgjengen, sier Finken.

- Også foran seieren i Sestrieres forrige sesong ladde jeg opp i Trysil. Det ser ut til å være en fin oppskrift, kvitrer en fornøyd Finken.

Landslagstrener Steve Skavik karakteriserte Finkens kjøring som vanvittig bra.

- Enorm

- Han hadde litt problemer før henget i andreomgangen, ellers var han enorm. Finken har vært med i verdenscupen i 15 år, og holder fortsatt koken. Det er bare å gratulere, sier Skavik - som også er strålende fornøyd med fire nordmenn blant de ti beste.

- Det begynner å løsne for hele gjengen. Med et slikt lag, bør vi ha en mann på pallen i hvert renn framover, sier Skavik etter gårsdagens jubelrenn.

Kjetil på lange ski

Tom Stiansen mente fjerdeplassen i går var en blanding av god kjøring og nye carvingski. Kjetil Aamodt har ennå ikke gått ned på skilengden, men viste formstigning ved å kjøre seg opp fra 12. til åttendeplass.

- Andreomgangen viser at jeg har noe i toppen å gjøre. Hadde jeg kjørt like bra i første omgang, ville jeg kjempet om en plass på pallen, sier Aamodt.

Ole Chr. Furuseth gikk motsatt vei av Aamodt, og falt ned fra åttende til tiende plass.

- Jeg er likevel godt fornøyd. Rennet var en skikkelig oppmuntring for jeg, sier Furuseth.

  • I dag har Finken fått treningsfri. - Fordi det ble en sein natt, sier trener Steve Skavik.