Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Korte bytter og hardt arbeid

Det ga de norske hockeygutta et hederlig tap for Tsjekkia.

SMÅFORNØYD: Det ble tap, men landslagssjef Roy Johansen synes Norge bet godt fra seg i kampen mot Tsjekkia.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SMÅFORNØYD: Det ble tap, men landslagssjef Roy Johansen synes Norge bet godt fra seg i kampen mot Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Roy Johansens ishockeykrigere gikk fredag på et hederlig 1-2 tap for de regjerende verdensmesterne Tsjekkia.

Det var et ungt norsk mannskap Johansen stilte med. Flere etablerte landslagsspillere er opptatt med enten NM- og SM-sluttspill eller spill i norskamerikansk ishockey (NHL og AHL).

Johansen var fornøyd med det defensive norske spillet i store deler av kampen.

- Det må til mot en så god motstander som Tsjekkia. Korte bytter og hardt arbeid er det som holder internasjonalt, sa Johansen til TV 2 Sport.

Under VM i fjor var Norge et av to lag som klarte å slå de senere VM-vinnerne Tsjekkia. Under firenasjonersturneringen i Lørenskog i februar var det norske defensive spillet alt annet enn imponerende.

Solid defensivt Med solid defensivt spill ga det også rom for norske overganger. Anført av rekken med Lars Erik Spets, Ken André Olimb og Martin Blakseth Huse hadde mange gode forsøk på scoringer.

- Vi kriger bra og klarer å vinne en del nærkamper, sa kaptein Martin Røymark.

- Det er bra disiplin og moral i laget. Vi hadde muligheter til å avgjøre, spesielt i midtperioden, men jeg føler at vi bli straffet for utvisningene våre, sa Johansen.

- Jeg er fornøyd, men vi burde kanskje hatt et uavgjort resultat, sa landslagssjefen.

Haugen bestemann Målvakt Lars Haugen ble kåret til Norges bestemann. Han stoppet 35 av de 37 tsjekkiske skuddene, men var sjanseløs på målene.

Mats Frøshaug sendte Norge i ledelsen drøye fire minutter ut i siste periode da han så vidt fikk pirket pucken forbi den tsjekkiske målvakten. Tsjekkerne slo imidlertid kjapt tilbake, og lagene var like langt. Da det danske dommerparet litt rart fant å sende en nordmann i utvisningsboksen så tok Tsjekkerne ledelsen. Den holdt de kampen ut.

Lagene møtes igjen i Gjøvik lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media