Kortene fløy da King og Bournemouth slo Spurs

Son og Foyth gjorde det vanskelig for Spurs da de tapte 1-0 mot Bournemouth.

SÅ RØDT: Her får Heung-Min Son sitt røde kort. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
SÅ RØDT: Her får Heung-Min Son sitt røde kort. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Det var to utvisninger som ble avgjørende da Joshua King og Bournemouth slo Tottenham 1-0. Først var det Heung-Min Son som mistet hodet da han gikk til angrep på en provoserende Jefferson Lerma like før pause.

Kun to minutter ut i andre omgang var det Juan Foyth sin tur til å miste hodet da han serverte en grisetakling på Jack Simpson, og dermed måtte altså Tottenham spille med ni mann.

- Det er noe av det rareste jeg har sett, var dommen til TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller etter kampen.

Ni mann holdt unna veldig lenge, men til slutt ble Nathan Aké avgjørende på overtid da han stanget inn 1-0-målet på corner.

Mesterlige redninger

Kampen startet med stort Tottenham-press, der keeperdebutant Mark Trevers (19) fikk nok av ting å holde på med i starten. Men det var ikke sjanser som skulle prege den første timen av denne kampen.

For etter blant annet Dier lå svært tynt an til å få et rødt kort i første omgang. Etter å ha fått et tidlig gult kort, var det mange som ropte på rødt da engelskmannen felte Joshua King, som var på vei mot en kontring. Dommer Craig Pawson valgte likevel å la kortet ligge i lomma.

Senere skulle Dier igjen komme i fokus. King rykker i fra Davison Sanchéz, og ballen triller etter hvert mot lagkompis Callum Wilson. I skuddøyeblikket ser man tydelig på reprisene at Dier sparker Wilson når han egentlig skal prøve å sparke ballen ut av farlig område. Nok en meget kontroversiell situasjon.

Mistet hodet

Men mot slutten av første omgang så Heung-Min Son rødt i stedet. Etter at han fikk en stygg stempling og noe som kunne se ut som et slag fra Jefferson Lerma, tente han på alle plugger.

Sør-Koreaneren svarte med samme mynt, og dyttet ned Lerma i rein frustrasjon. Dermed var Spurs redusert til ti mann før pause. I TV 2s studio påpekte ekspertene Trevor Morley og Simen Stamsø-Møller at også Lerma skulle hatt rødt kort i samme situasjon.

- Han kan terge på seg stein i et tomt rom, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad om Lerma senere i kampen.

Men kortene var ikke ferdig med å fly ennå. For kun to minutter ut i andre omgang var det innbytter Juan Foyth sin tur til å havne i trøbbel. Den argentinske forsvarsspilleren suste inn med strake bein mot Jack Simpson. Dommer var aldri i tvil, og ga også Foyth det røde kortet.

- Han har jo ikke en gang rukket å bli svett! reagerte en tydelig overrasket Wikestad.

Dramatisk avslutning

Dermed måtte Pochettino og Spurs finne seg i å fullføre kampen med ni mann med over 40 minutt igjen å spille.

Til tross for at Bournemouth hadde mye ball etter utvisningene, var det ikke så store sjanser som ble produsert som følge av de røde kortene. Faktisk var det Dele Alli som fikk den første sjansen etter utvisningene, men han klarte ikke å få til en skikkelig avslutning.

Mot slutten presset Bournemouth litt mer på, men godt keeperspill av Hugo Lloris stoppet Bournemouth. Helt fram til Nathan Aké stanget inn 1-0-seieren på corner.

Det var egentlig en god forsvarskamp av Tottenham, men til slutt måtte de altså gi tapt på dødball mot Eddie Howes menn.

Nå blir topp fire kampen enda mer spennende. Tottenham hadde sikret seg Champions League-spill om de hadde vunnet i dag, men nå som de tapte kan man ikke med sikkerhet si at de har nådd topp fire.

Konkurrentene Chelsea, Manchester United og Arsenal spiller i morgen.