KORTERE SESONG - LIKE MANGE KAMPER: Moldes Magnus Wollf Eikrem (t.v.) og Knut Olav Rindarøy (t.h.) kan juble for seriegull. Til neste år er Tippeliga-sesongen kortere, men med like mange kamper som i år.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KORTERE SESONG - LIKE MANGE KAMPER: Moldes Magnus Wollf Eikrem (t.v.) og Knut Olav Rindarøy (t.h.) kan juble for seriegull. Til neste år er Tippeliga-sesongen kortere, men med like mange kamper som i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Kortere Tippeliga-sesong neste år

Starter senere og avsluttes tidligere.

(Dagbladet): Årets fotballsesong i Norge nærmer seg slutten, og søndag spilles cupfinalene der Brann møter Aalesund og Røa møter Stabæk.

I dag ble det klart når det er avspark for neste sesong.

Tippeligaen 2012 starter 25. mars, og avsluttes 18. november.

Det betyr at den starter senere og avsluttes tidligere enn i år. I år startet Tippeligaen 18. mars, mens den siste serierunden spilles 27. november. Det vil fortsatt bli spilt 30 serierunder den kommende sesongen.

- Som toppfotballsjef er jeg godt fornøyd med hovedterminlista for 2012. Dette er en spilleplan som ivaretar alle involvertes interesser, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i en pressemelding.

Første runde i NM spilles tirsdag 1. mai. Det er også bestemt at det er pause i Tippeligaen fra 28.. mai til 30. juni.

Adeccoligaen starter 9. april og slutter 11. november.

 - Tilbakemeldingene fra alle grupperinger i norsk fotball, er at samtlige ønsker at cupfinalen skal være avslutningen på sesongen. Derfor er vi glade for at vi får til det neste år, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Cupfinalene spilles noe senere enn i år - nærmere bestemt 24. og 25. november. Det betyr at cupfinalene spilles etter at Tippeligaen er ferdigspilt.

FORNØYD: Toppfotballsjef Nils Johan Semb er godt fornøyd med tidsrammene for neste sesong. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORNØYD: Toppfotballsjef Nils Johan Semb er godt fornøyd med tidsrammene for neste sesong. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer