- Kortere vei til landslaget

Azar Karadas (23) har foreløpig tre kamper for Norge. Ved å gå til Portsmouth håper han det blir mange flere landskamper framover.

-  Landslaget betyr masse for meg. Veien dit blir kortere nå. Det viktigste for Åge Hareide er at jeg spiller ofte på et høyt nivå, og jeg har god tro på at jeg kommer til å vise meg fram i Portsmouth, sier Karadas til Dagbladet.

Hensynet til landslaget var også en av grunnene til at Karadas avslo det gode tilbudet fra John Carews tidligere klubb Besiktas.

Bedre i Portugal

23-åringen leies i første omgang ut fra Benfica, som ble portugisiske mestere i år. Karadas fikk imidlertid bare ti kamper fra start, og scoret fire mål. Selv mener Karadas at tida i Portugal har gjort ham til en mye bedre spiller.

-  Benfica har vært en stor opptur for meg, og det å ha en trener som Giovanni Trapattoni har betydd mye. Jeg har tatt mange steg som fotballspiller, og blitt mer herdet, mener Karadas.

Dersom Englands-oppholdet blir en suksess kan Portsmouth kjøpe vestlendingen, som har tre år igjen av kontrakten med Benfica. Manager Allain Perrin skal i hvert fall ha høye tanker om nordmannen.

-  Jeg vet at han har troa på meg, og at han har fulgt meg helt fra Brann-perioden. Det er viktig for meg å vite. Premier League er en av verdens tøffeste ligaer, og det skal bli utrolig artig å prøve seg der.

I går var Karadas på plass i Frankrike og møtte sine nye lagkamerater. Allerede i dag debuterer han trolig for sin nye klubb mot Monaco.

- Kortere vei til landslaget

Nytt veddemål

Azar Karadas er bestekompis med Raymond Kvisvik, og de har for vane å inngå veddemål om hverandres kamper. Det har blant annet gitt Kvisvik en uønsket tatovering og et lass med bleier. Nå synes Karadas det er på tide med et nytt veddemål.

-  Jeg regner med at det snart blir et veddemål. Jeg ler hver gang jeg ser Raymonds tatovering. Men nå har jeg tapt to år på rad, så det er på tide å vinne snart, ler han.

I går stilte Claus Lundekvam sitt hjem til disposisjon før Karadas finner sitt eget sted - siden det bare er en halvtime mellom Southampton og Portsmouth. Det tilbudet blir høflig avslått av Karadas.

-  Claus vet ikke hva han sier ja til. Han er en gentleman, men jeg er altfor dyr å ha i huset. Han hadde garantert kastet meg på dør, humrer Karadas.