Kortest i hoppuka

Siden det første hoppukerennet i Garmisch-Partenkirchen for snart 53 år siden, er det ingen som har hoppet kortere enn Torgeir Nordby (59).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I debuten sin som TD (teknisk delegert av FIS) i hoppuka 1988/89 falt han ned fra hoppet i Olympiabakken, og sprakk hælen på høyrebeinet. Dermed bar det rett til sjukehuset for operasjon. Da han ble utskrevet, var hoppuka nesten over.

Holke

-  Den gangen var det ikke noe som het sporfres. Vi brukte snø fra ishallen, som etter kort tid ble forvandlet til holke. Da jeg så at til og med finnene hadde trøbbel, fsr jeg opp på hoppet. Nestemann utfor var nemlig Eddie «The Eagle» Edwards, forteller Torgeir Nordby til Dagbladet, 27 år etter det dramatiske uhellet.

Blikkplate

For ikke å trå oppe på snøflata, gikk han rundt hoppkanten. Der kom han til å trå på ei blikkplate som skrånet nedover og var dekket av snø.

-  Plutselig forsvant beinet under meg, jeg slo salto og landet på hælen i snø og is på kulen. Underveis prøvde jeg å kroppere. Da jeg landet etter det drøyt fire meters fallet, kjentes hælen varm ut. Like etterpå fikk jeg konstatert at den hadde sprukket, sier Torgeir Nordby.

-  Helt edru

Ytterst på hælen var det en åpning på halvannen centimeter. Akillesen hang igjen på den høyre delen. Etter hvert kom smertene. Dermed bar det rett til sykehuset, hvor han ble operert like før lagledermøtet på kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer