- HAN JUKSER: Liverpools Luis Suarez (t.h.) snubler i beinet til Thomas Vermaelen. Sistnevntes lagkamerat Laurent Koscielny fyrer løs mot Suarez i et intervju med franske L'Equipe. Foto: JON SUPER / AP / NTB SCANPIX
- HAN JUKSER: Liverpools Luis Suarez (t.h.) snubler i beinet til Thomas Vermaelen. Sistnevntes lagkamerat Laurent Koscielny fyrer løs mot Suarez i et intervju med franske L'Equipe. Foto: JON SUPER / AP / NTB SCANPIXVis mer

Koscielny hater å spille mot Suarez

Men ikke først og fremst fordi han er så god.


(Dagbladet): Liverpool-spiss Luis Suarez kan være en gnistrende god angrepsspiller, som da han nylig fullstending dominerte kampen mot Norwich.

Men søkelyset havner vel så ofte på ham av feil årsaker. Som da han fikk åtte kampers karantene for rasisme mot Patrice Evra for et snaut år siden. Eller de gjentatte beskyldningene om filming og andre tjuvtriks på banen.

Og det er det sistnevnte som gjør at Arsenal-stopper Laurent Koscielny trekker ham fram som spissen han misliker sterkest å spille mot.

- Han jukser - Hvem er spissen jeg hater å møte? Suarez, sier Koscielny til franske L'Equipe, i et intervju oversatt og gjengitt av Sky Sports.

- Han er slitsom å forsvare seg mot. Han jukser. Han trekker deg i trøya og gir deg små slag. Du har alltid lyst til å sparke ham, men du må være forsiktig for ikke å få rødt kort.

Franskmannen trekker fram et eksempel fra møtet mellom Arsenal og Liverpool 2. september i år.

- Han er en spiller som liker å kaste seg så snart det er kontakt. I en duell skubbet vi litt på hverandre, og han falt. Han begynte å snakke til meg på engelsk, og sa det var straffe, sier Koscielny.

Drogba imponerte mest Arsenal-forsvareren trekker fram tidligere Chelsea-spiss Didier Drogba som den angriperen som har imponert ham mest.

- Han er sterk, han er god når han er feilvendt, han er god på hodet og flink til å finne rom. Han er den første forsvareren, og løper overalt. Vi så det mot Barcelona sist sesong. Han senket Barcelona-skuta på egen hånd.

Koscielny gir også sin vurdering av Manchester Uniteds Wayne Rooney:

- Han er veldig lur, selv om Robin van Persie er enda smartere. Han trekker ned på midtbanen ganske ofte. Rooney liker å ha ballen og å være tilrettelegger.

KRITIKK: Arsenal-forsvarer Laurent Koscielny liker ikke å spille mot Suarez. Her feirer han scoring mot Manchester City. Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS / NTB SCANPIX
KRITIKK: Arsenal-forsvarer Laurent Koscielny liker ikke å spille mot Suarez. Her feirer han scoring mot Manchester City. Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer