Kosedagen ble mareritt

ST. JOHANN (Dagbladet): - Jeg er så kvalm. Dessuten har jeg så vondt i armen. Jeg tror den har brukket, sa trønderhopperen Roar Ljøkelsøy (22) til Dagbladet inne i snøbrett-utleien i St. Johann ved halv ett-tida i går.

Minutter i forveien hadde det som skulle vært en kosedag på idylliske Alpendorf, forvandlet seg til en smertefull opplevelse.

- Jeg hadde kjørt snøbrett i over to timer, og var bare et par hundre meter fra bånn av bakken. Da kantet brettet, og jeg falt bakover. Uheldigvis var det en issvull der jeg tok meg for. Dermed hogg det til i armen, sier Roar Ljøkelsøy.
Da vi traff ham i utleiebrakka, var stilhopperen fra Orkdal bleik om nebbet. Svetten piplet i ansiktet.

Til røntgen

Røntgenbildene på Kardinal Schwarzenbergsches Krankenhaus i Schwartzach, viste at underarmsbeinet i venstrearmen var brukket. Til alt hell var det ingen brudd i leddet eller i håndrotsknoklene.

Seks uker i gips

- Det var et stabilt brudd. Nervefunksjonen er ikke skadd. Roar må ha gips i seks uker, men kan være klar igjen til VM-hopprennet 21. februar, sier Tor Inge Andersen til Dagbladet.
Torsdag skal Ljøkelsøy til Skiforbundets lege, Inggard Lereim, på Regionsykehuset i Trondheim. Der skal det tas nye røntgenbilder, og diskuteres videre framdrift.

Skadd for første gang

På sykehuset i Schwartzach lå det skadde snowboardere og alpinturister på rekke og rad da Ljøkelsøy kom inn. Flesteparten av de skadde var dansker.

- Jeg har kjørt snøbrett tre- fire ganger før, men dette var første gangen i vinter. Det er også første gangen jeg er blitt skadd overhodet. Jeg har forstuet noen tær i fotball, det er alt, sier Roar Ljøkelsøy.
Skaden på snøbrettet var et reint uhell.

- Jeg hadde nesten ikke fart. Maken til uflaks har jeg aldri opplevd. Nå gjelder det å bli bra igjen så fort som mulig. I morgen blir jeg vel vindmåler i Bischofshofen. V-cuprennene i Engelberg til helga går også fløyten. Men jeg satser på VM i Ramsau og Bischofshofen, sier Roar.

Smertestillende

Ljøkelsøy kom inn på sykehuset i går ettermiddag med håp om å få en liten gips som han kunne hoppe videre med.

Da han gikk ut, var armen surret med en kladd som veide flere kilo. Og i lomma hadde han et fullt brett med smertestillende tabletter.

<B>DOMMEN HAR FALT:</B> Røntgenbildene viser et stabilt brudd.