Koss gifter seg

Johann Olav Koss gifter seg med den kanadiske milliardarvingen og tobarnsmoren Belinda Stronach på nyttårsaften.

- Belinda er en kjempeallright jente, som jeg er blitt veldig glad i. Hun er varm, god og snill og har et stort hjerte, sier den norske OL-helten til VG.

Johann Olav Koss og Belinda Stronach traff hverandre i London i våres og møttes igjen da OL-helten var representant for utøverkomitehn i IOC i New York i juni. Da Koss besøkte Canada i september, begynte de to å gå ut sammen.

- Vi har truffet hverandre jevnlig etter det. Jeg har vært i Canada, hun hos meg i Australia, og vi har også truffet hverandre i Europa, men ikke i Norge. Hun gleder seg til å komme hit, sier Koss.

Enkel seremoni

- Det blir en enkel liten seremoni, sier Koss.

Vielsen skal i følge VG finne sted i en liten kirke i Denver, Colorado med kun den nærmeste familien tilstede. Men hjem til Norge vender nok ikke OL-helten med det første.

- Vi skal bo i Canada og en del i Norge. Jeg har både hus og hytte her i Norge så det blir ikke snakk om å bygge nytt, sier Koss.

Romantisk

Det er fire uker siden de to bestemte seg for å gifte seg. Belinda svslører til den kanadiske avisa Toronto Star at Koss fridde i toppen av Las Vegas' nye «Eiffeltårn».

- Jeg var der i forretninger. Vi tilbrakte et par dager sammen. Han fridde til meg i toppen av tårnet klokken 01 om morgenen. Du kan si han er romantisk, sier Belinda til Toronto Star.

Belinda Stronach kommer fra en av Kanadas rikeste familier. Faren Frank Stronach kontrollerer 73 prosent av aksjene i den multinasjonale gigantfirmaet Magna. Med en verdi på 47 milliarder kroner er dette imperiet ti ganger større enn Røkke-imperiet. Den kommende bruden er selv vise-direktør for personalavdelingen i selskapet.

Belinda har vært gift en gang tidligere og har to barn fra dette ekteskapet.