Koss: Rått av Eskil

Ingen greide å slå tilbake da Eskil Ervik (23) fikk fart på skøytene og knuste verdenseliten på 5000 meter under EM i dag.

Men kampen om sammenlagtseieren tapte han trolig etter nesten-fallet på 500 meter tidligere på dagen.

- Helt rått! Eskil har enorm kapasitet, og lærer han seg bare å gå 10.000 meter er jeg overbevist om at han blir med i medaljekampen i VM på hjemmebane. Han er helt klart en løper for framtida, sa Johann Olav Koss til NTB etter Erviks bragd. Koss, som selv ble europamester bare én gang (1991), er i Heerenveen som ekspertkommentator for NRK.

Hamar-løperen imponerte voldsomt og var i en klasse for seg da han satte konkurrentene på plass på 5000 meter. Tiden 6.32,55 er en forbedring av hans bestetid noensinne med nesten fem sekunder.

- Dette var mitt definitive gjennombrudd. At jeg skulle vinne løpet med nesten tre sekunder var over all forventning. Jeg trodde ikke at løpet holdt til seier da jeg gikk i mål, sa Eskil Ervik.

23-åringen har aldri vunnet et løp i verdenscupen. I mesterskapssammenheng har han bare de to NM-seirene (1500- og 5000 meter) fra Bergen i romjula å vise til.

Morgendagens 1500 meter er han usikker på selv. For å forbedre seg ytterligere på den distansen, skal han samarbeide med Ådne Søndrål i forkant av VM i Hamar senere i år.

- Ådne og jeg skal jobbe sammen fram mot VM. Vi kan begge lære mye av hverandre, og det vil vi utnytte, sa han.

Bare en slurvete 500 meter sørger for at Erviks sjanser til å dra i havn sammenlagtseieren i EM er spolert.

(NTB)

MOT VERDENSTOPPEN:</B> Eskil Ervik vant overraskende dagens 5000 meter i EM. Nå satser han på å bli en av verdens beste skøyteløpere.