Koss reddet Olympic Aid

- Olympic Aid 2000 er reddet. Men ambisjonene er ikke like høye som på Lillehammer for fem år siden eller i Atlanta-OL. Vår moderate målsetting er 25 millioner kroner. Overskuddet skal gå til flyktninger i alle verdensdeler, sier Johann Olav Koss til Dagbladet.

Koss legger ikke skjul på at han har jobbet hardt for å få gehør hos OL-pampene i Australia. Først om to uker kommer godkjenningen på at Olympic Aid overlever også disse lekene.

Blir godkjent

- Man skal aldri garantere noe som helst før alle avtaler er underskrevet. Men organisasjonskomiteen har vært grei å forhandle med. Og jeg har fått en klar forståelse av at prosjektet blir godkjent på neste styremøte om to uker.

Dette er fjerde gang Johann Olav Koss drar i gang Olympic Aid. Pionerprosjektet på Lillehammer i 1994 innbrakte 18 millioner dollar, mens overskuddet fra Atlanta var mellom 13 og 14 millioner dollar.

Ekstra vrient

Olympic Aid 2000 kommer i gang neste sommer, og det er flyktningrådet i FN som får overskuddet.

- Det er alltid vanskelig å få godkjent Olympic Aid. Slik har det også vært i tidligere OL. Denne gangen var det ekstra vrient fordi også organisasjonskomiteen i Sydney har hatt det tungt. Foreløpig mangler de 750 millioner kroner for at lekene skal gå i balanse. Det er mange interesser ute og går, og jeg har hele tida vært nødt til å argumentere sterkt for prosjektet.

- Vi er enige om prinsippene for Olympic Aid. Innsamlingsaksjonen blir i sin helhet konsentrert om Australia. Under Atlanta-OL jobbet vi i ti land.

- Men jeg tror det kan være like greit å drive prosjektet i landet hvor lekene arrangeres, sier Johann Olav Koss.