Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koss selger stjernenes OL-drakter på nettet

SYDNEY (Dagbladet.no): Fra og med i dag kan du kjøpe OL-stjernenes sko, drakter og utstyr på nettauksjon. Inntektene går til Olympic Aid, og Johann Koss håper på 50 mill. kroner til flyktningbarna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johann Koss stilte opp i OL-landsbyen for å promotere Olympic Aids nettauksjon som lanseres i dag. Med seg hadde han kona Belinda Stronach - og selveste OL-president Juan Antonio Samaranch.

Sammen med gullgrossist og stavhopper Sergej Bubka snakket alle varmt om Olympic Aids foreløpig siste forsøk på å samle inn penger til flyktningbarn over hele verden.

Ga bort OL-pin

Under Lillehammer-OL samlet det norske folk inn 6,4 mill. kroner, under Atlanta-OL to år etter ble sluttsummen nærmere 90 mill. kroner.

Foreløpig håper Koss at OL-auksjonen på internett skal innbringe nærmere 50 mill. kroner. President Samaranch startet auksjonen med å gi Koss og auksjonen hans personlige OL-pin.

- Vi i Olympic Aid prøver å gi barn rett til å leke, sier Koss. Det krever mat, klær og husly i tillegg til det utstyret de trenger, sier Koss.

Pengene fra OL-auksjon er øremerket barneflyktninger verden over - unger som ikke engang kan drømme om å delta i et idrettsarrangement.

Koss er sikker på at i hvert fall de norske OL-deltakerne bidrar med det de kan av sportsutstyr.

- Vi har ikke noen av de norske bekreftet. Men det er ingen tvil om at de norske som er i OL stiller opp. De støtter alltid opp, sier Johann til Dagbladet.no.

Utøverne

I beste fall blir OL-stjernenes klær og sko auksjonert ut straks utøveren er ferdig i sin øvelse. Men Koss vil ikke prøve å overtale utøver til å bidra.

- De får gi hva de vil, og jeg satser på at de kommer til oss. Auksjonene går direkte fra utøverlandsbyen. Jeg er sikker på at vi får de høyprofilerte utøverene med sakene sine. Det er spennende med nye medier som internett, sier Koss.

Det er også mulig for folk å gi sin personlige pengegave til Olympic Aid på nettstedet. Sergej Bubka finansierer en idrettskole for 350 barn i Ukraina, og gir bort alt han har av OL-klær til Koss' auksjon.

- Dette er mitt siste OL, og jeg gir bort utstyret mitt til auksjonen. Jeg oppfordrer alle andre OL-stjerner til å gjøre det samme. Stjernene kan gjøre mye for for ungene nå. Det er også viktig å være et forbilde for andre, sier Sergej Bubka.

For å kikke på hva Koss og Olympic Aid har fått inn foreløpig, klikk deg inn på hjemmesiden til Olympic Aid.

HÅPER PÅ MILLIONER:</B> Johann Olav Koss og kona Belinda håper auksjonene bringer inn 50 millioner kroner til flyktningbarna.