Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koss skjermer utøverne

- Ser at det er nødvendig.

SKJERMER UTØVERNE: Den nye landslagsledelsen, Jarle Pedersen (t.v.) og Johan Olav Koss (t.h.), fører streng mediekontroll under helgens verdenscupløp i Calgary. Foto: ARNT E. FOLVIK
SKJERMER UTØVERNE: Den nye landslagsledelsen, Jarle Pedersen (t.v.) og Johan Olav Koss (t.h.), fører streng mediekontroll under helgens verdenscupløp i Calgary. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

||| CALGARY (Dagbladet): På sin første trening som assistenttrener for det norske skøytelandslaget markerte Johann Olav Koss seg med å stramme kraftig inn på medias tilgang til skøyteløperne.

- Vi har snakket sammen i ledelsen og bestemt at utøverne skal skjermes mer enn de har vært før. Etter det som har skjedd den siste tiden ser vi at det er nødvendig, sier Johann Olav Koss til Dagbladet.

På formiddagensøkten i går var det fritt fram for pressen å snakke med de norske skøyteløperne. Til ettermiddagsøkta var assistenttrener Koss på plass, og med han også nye mediaregler.

- Tilgjengeligheten til utøverne har vært for stor. Det minner meg om sirkuset rundt Geir Karlstad i 1988-sesongen. Etter hver trening var det alltid noen som skulle snakke med han. Etter at han falt i OL bestemte vi at vi aldri mer skulle ha det sånn, men det har sklidd en del ut de siste årene, sier Johann Olav Koss til Dagbladet.

Han mener at innstramming mot media var noe av årsaken til suksessen norsk skøytesport opplevde i 1992 og 94.

Intervjukontroll
Utøverne selv var nok ikke involvert i den nye strategien fra start av. Da Håvard Bøkko snakket med NRK under barmarksøkta ble han brått skjøvet unna av Koss. Da NRK intervjuet Bøkko etter endte istrening sto Koss rett bak NRKs mann og fulgte med på hvert ord av samtalen.

I forbindelse med den nye mediestrategien har den nye landslagsledelsen også bestemt at Maren Haugli ikke skal få snakke med pressen uten at Koss er med på intervjuet.

På spørsmål Koss ikke ville at Haugli skulle svare tok Koss ordet og svarte på vegne av Haugli, og han ristet på hodet når han følte at et spørsmålet ikke burde besvares.

- Maren skal ikke snakke mer om Mueller-saken. Nå må hun få ro til å konsentrere seg om det hun skal, nemlig å gå fort på skøyter, sier Johann Olav Koss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media