Johann Olav Koss gir seg som visepresident i Norges idrettsforbund

Koss trekker seg som visepresident

Dagbladet får bekreftet at Johann Olav Koss (52) gir seg som visepresident i Norges idrettsforbund. Han vil prioritere mer tid til familien.

GIR SEG SOM VISEPRESIDENT: Johann Olav Koss vil prioritere mer tid til familien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GIR SEG SOM VISEPRESIDENT: Johann Olav Koss vil prioritere mer tid til familien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skøytelegenden Johann Olav Koss' tid som visepresident i Norges idrettsforbund er over.

Det bekrefter Koss selv til Dagbladet. Det samme gjør Grethe Fossli, leder i valgkomiteen.

Bakgrunnen for avgjørelsen skyldes familiære årsaker.

Koss ønsker å prioritere og sette av mer tid til familien, i tillegg til det dedikerte og viktige arbeidet som han allerede gjør med sin humanitære organisasjon Right To Play, samt nye spennende henvendelser som har dukket opp.

- Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som vi vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, forteller Johann Olav Koss til Dagbladet.

Sommeren 2019 flyttet Koss fra Toronto i Canada og hjem til Norge sammen med kona, Jennifer Lee Koss, og deres fire barn Aksel, Anabelle, Andreas og Arne Aleksander, etter nesten 25 år i utlandet.

- Kona mi har også mange nye muligheter her. Hun sitter i flere styrer og er involvert i flere prosjekter, forklarer 52-åringen.

Koss ble innstilt som visepresident i Norges idrettsforbund i mai 2019. Han ble valgt som visepresident for en toårsperiode, men velger altså nå å trekke seg.

- Har ikke tid til dette

Grethe Fossli, leder i valgkomité, forteller til Dagbladet at hun har stor forståelse for Koss' avgjørelse.

- Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger. Vi hadde en god prat, og jeg forstår godt avgjørelsen hans, sier Fossli til Dagbladet.

- Jeg tar ikke dette så tungt; jeg tror det er et fornuftig valg. Han kommer nok tilbake til idretten igjen seinere og har mye å bidra med, når han får tid til det, spår hun.

Koss tror også at han vil komme tilbake til idretten igjen på et seinere tidspunkt.

- Jeg har et stort hjerte for idretten og vil gjerne komme tilbake en gang seinere, sier Koss til Dagbladet.

Nasjonalhelten fra OL på Lillehammer i 1994 - hvor han vant tre av sine totalt fire OL-gull i karrieren - sjarmerte og imponerte mange som en del av denne sesongens utgave av NRK-suksessen Mesternes mester, hvor Koss imponerte spesielt med rekorden i laktat-øvelsen og syrefesten «90-graderen».

I 2011 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden av kongen, og ble på nytt nominert til «Årets idrettsutøver» av Sports Illustrated, for sitt arbeid med Right To Play.

Johann Olav Koss vant blant annet fire OL-gull, tre VM-gull allround og 23 verdenscupseire i løpet av skøytekarrieren.

Han var dessuten medlem av Den internasjonale olympiske komité (IOC) 1999–2002.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer