Koss vil ha Ådne

MOSKVA (Dagbladet): Johann Olav Koss (bildet) har bestemt seg å ikke fortsette som utøverrepresentant i IOC fra og med lekene i Salt Lake City. - Jeg støtter Ådne Søndrål hundre prosent, sier Koss til Dagbladet.

Koss har sittet fire år til vinteren og har bestemt seg for å gi seg uansett, selv om reglene er blitt forandret slik at han kunne blitt gjenvalgt for enda en periode.

- Og det er iallfall helt utelukket å fortsette i IOC-sammenheng om Ådne kommer inn. Jeg tror han vil ha gode sjanser til å bli valgt inn under lekene i Salt Lake, sier Koss.

Manuela de Cienta og Vladimir Smirnov er på gjenvalg blant de 11 som nå sitter i utøverkommisjonen. I tillegg skal det velges fire til, slik at det tilsammen blir 15 utøvere i IOC.

- IOC har forandret seg dramatisk, bare siden 1999 er det kommet inn 34 nye medlemmer. Jeg tror Rogge vil bety mye for fornyelsen av organisasjonen. Jeg har et godt forhold til ham og liker hans arbeidsstil, sier Koss som også regner med å jobbe videre med Olympic Aid som også Rogge er positiv til.