Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koss vil ha norsk dopinghøring

Vil selv svare på spørsmål under ed.

FÅ SVARENE: Johann Olav Koss mener det ville være en god idé å avholde en høring om doping i norsk idrett.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
FÅ SVARENE: Johann Olav Koss mener det ville være en god idé å avholde en høring om doping i norsk idrett. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Dopingsaken til Steffen Kjærgaard har skapt tvil rundt norske idrettsutøveres prestasjoner. Skøytekongen Johann Olav Koss mener det bør holdes en egen dopinghøring, skriver VG.

Koss mener en dopinghøring etter amerikansk modell kan bidra til å få alle kortene lagt på bordet om norske idrettsprestasjoner. Han vil selv være villig til å stille i en slik høring.

- USA, gjennom den jobben USADA (Det amerikanske antidopingbyrået) har gjort, har vært en foregangsnasjon i kampen mot doping. Selv om det ikke fantes bevis, klarte de å jobbe fram nok til å felle Lance Armstrong.

- Det viser at det går an å få en sak selv om det ikke finnes positive prøver. Hvis det nå er slik at det er mange som tviler på at de norske toppidrettsutøverne var rene, synes jeg vi skal innføre de samme høringene, under ed, i Norge, sier Koss til VG.

I USA risikerer utøvere fengselsstraff hvis de blir tatt i løgn.

- De kan gå etter folk. Selv om det er vanskelig å bevise slikt som dette, er det en god måte å gjøre det på. Slike høringer er så vidt forsøkt i Spania og Italia, men Europa er langt bak USA på dette feltet, sier Koss.

(NTB)