Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kostbar gratistur

LANDSLAGET har forhåpentlivis reist på sin siste gratistur til Golfen. Kommende B-landslagssamlinger kan legges til for eksempel Oslo og Vallhall. Det blir riktig nok dyrere for Norges Fotballforbund (NFF). Men mer praktisk - og framfor alt:

 • Landslaget kan garanteres pålitelige og fullgode motstandere i form av nordiske toppklubber - og dommere på internasjonalt nivå.

  Dessuten vil Nils Johan Semb oppleve færre forfall - enten forfallene denne gangen skyldtes krigsfrykt eller reelle skader som leges best i hjemlige omgivelser.

  Igjen ble landslaget forespeilet et sportslig opplegg i Golfen som ikke stemte med realitetene. Til tross for at både FIFA og NFF hadde fått skriftlig bekreftelse på opplegget.

  ET ALTERNATIV til innendørssamlingen i hovedstaden er fotballforbundets eget anlegg på La Manga i Spania. Det gir muligheten til å få naturgress under beina og en litt sterkere følelse av at man er på eksklusiv tur med landslaget.

  Det viktigste med en slik tur må være å gi profesjonelle fotballspillere et optimalt sportslig tilbud, selv om reisen har en eksotisk dimensjon. Spesielt når vi vet at fotballspillere flest ikke akkurat drømmer om flere reisedøgn enn de allerede har.

 • Og enda viktigere foran en tippeligasesong som faktisk bare er tre og en halv måned unna: De norske klubbtrenerne er ikke spesielt glade for at nøkkelspillerne blir borte såpass lenge. Rosenborg manglet for eksempel 14 A-lagsspillere i kampen mot Sundsvall lørdag. Seks av dem er med landslaget.

  DET ER HELLER ikke helt uvesentlig at Fotballforbundets viktigste representasjonslag spiller landskamp for et knippe norske journalister og noen nysgjerrige eksporterte oljearbeidere.

  Det er lett å se de formildende omstendighetene her. Poenget er uansett at avtaleverket har vært for dårlig, og at det ikke er første gangen. Men det bør være den siste.

  Det sportslige utbytte av en så lang reise med et såpass B-preget landslag kan aldri bli så bra at det er verdt tida og irritasjonen. Selv om alt er nesten gratis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no - nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling