Kostbar nedtur

DRAMMEN (Dagbladet): Ikke en eneste norsk spiller er solgt til utlandet i år. Bjarte Lunde Aarsheim (26) mener landslagets svake VM-kvalifiseringsresultater har sin del av skylden. Aarsheim får støtte av proffagent Rune Hauge.

- Norske spillere er ikke så populære for tida. Vi er blitt dyrere, og i tillegg påvirker landslagets internasjonale resultater interessen for norske spillere generelt, sier Bjarte Lunde Aarsheim til Dagbladet.

- Rundt om i Europa er det også flere norske spillere som sliter benken. Vinner vi et par kamper i VM-kvalifiseringsgruppa vår, vil interessen rundt norske spillere øke igjen, mener Aarsheim.

Interessen svekkes

Proffagent Rune Hauge er på mange måter enig med Viking-spilleren.

- Landslagets svake resultater er en medvirkende årsak til at spillersalget har stoppet opp, sier Hauge.

Proffagenten mener det svekker interessen for norske spillere hvis landslaget ikke deltar i viktige sluttspill og presterer dårlig i kvalifiseringskampene.

- EM- og VM-sluttspill er måter å vise seg fram på for aktuelle interessenter, sier Hauge.

Han mener likevel det er flere andre faktorer som spiller en vesentlig rolle.

- De norske klubbenes kunstige prisnivå er én ting, men spillere kan også vise seg fram gjennom godt spill i Tippeligaen og europacupen, sier Hauge.

Generasjonsskifte

Vosse-agenten ser en positiv ting med at Norge har gjort det svakt i de første kampene.

- Når Norge nå har en svært liten sjanse til å kvalifisere seg til VM, kan det åpne for et generasjonsskifte på landslaget. Vi ser tendensene allerede, sier Hauge.

Bjarte Lunde Aarsheim er en av de spillerne som gjerne vil være med på framtidas landslag.

Viking-spilleren er proppfull av selvtillit etter en god sesonginnledning hos serietoer Viking.

- Jeg føler at hvis jeg skal være med landslaget i tida framover, må jeg gripe sjansen nå, sier Aarsheim.

- Hvor mye er du villig til å ofre for å få sjansen på banen?

- En ankel eller et kne burde vel holde, sier Bjarte Lunde Aarsheim og smiler.

PLAGET SJEF: Nils Johan Semb sliter med dårlige landslags-resultater - som igjen fører til mindre interesse for å kjøpe norske spillere. At han i tillegg får stadig nye spillere på skadelista gjør ikke situasjonen bedre.
LITE POPULÆRE: Norske spillere er ikke populære blant proffoppkjøperne for tida - og landslagets resultater er en medvirkende årsak.