Kostbart å være god

LONDON (Dagbladet): Situasjonen er så kritisk for mange britiske klubber at hele fotballens framtid står på spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Av årsmeldingene som nå blir lagt fram går det fram at en rekke av klubbene i Premier League er i store økonomiske vanskeligheter, mens 21 av de 24 klubbene i første divisjon har akutte problemer. Disse klubbene vil verken garantere spillerlønninger eller drift ut sesongen.

Men det finnes unntak. I morgen blir Manchester Uniteds årsregnskap lagt fram. Det vil vise at laget som har pøst ut nærmere en milliard kroner på spillerkjøp det siste året likevel har en kvart milliard kroner i overskudd. Dette til tross for at spillerlønningene er helt uforståelige: David Beckham tjener eksempelvis godt over en million kroner (92000 pund) i uka. Og Roy Keane, Ole Gunnar Solskjær og de andre stjernene ligger ikke så langt etter. United klarer likevel å holde de totale lønnsutbetalinger på 585 millioner kroner av en omsetning på 1,5 milliarder kroner.

Europa - eller dø!

Det blir mer og mer tydelig at Champions League er nøkkelen til økonomisk suksess. Bare de to beste i Premier League er derfor garantert penger nok til å opprettholde den vanvittige pengegaloppen. I tillegg kan ytterligere to lag kvalifisere seg til Champions League.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer