Koste seg i form

Liv Grete Skjelbreid Poirée (26) bekreftet at hun har VM-formen inne da hun sikret norsk seier på stafetten med en perfekt sisteetappe i Ruhpolding. Sjøl forklarer hun suksessen med at hun har kost seg i form med familien.

Gull fikk både hun og hennes franske ektemann Raphael Poirée også til jul.

- Han kjøpte gulløredobber til meg og jeg kjøpte gullsmykke til ham. Jeg tør ikke kjøpe noe annet enn gull, sier Liv Grete.

Tok bra i sporet

Ann-Elen Skjelbreid åpnet for det norske stafettlaget med to ekstraskudd. Så pådro Gro Marit Istad seg en strafferunde på andre etappe. På tredje etappe brukte Linda Tjørhom ett ekstraskudd og sendte Liv Grete Skjelbreid Poirée ut 33 sekunder bak Andrea Henkel.

- Det gikk veldig bra i sporet fra første stund, sier Liv Grete.

Etter første skyting gikk hun ut 12,6 sekunder bak den tyske jenta.

Inn til siste skyting kom Liv Grete først, men med ett ekstraskudd måtte hun se en feilfri Henkel gå først ut på den siste 2,5-kilometerssløyfa med 10,8 sekunders ledelse.

Overlegen

- Jeg var aldri sikker på at jeg skulle vinne, men jeg gikk godt i dag, sier Liv Grete.

Etter en kilometer knekte Liv Grete den tyske jenta med et fantastisk rykk - og i mål var tidsdifferansen 13 sekunder i norsk favør.

Lover ikke gull

I morgen er det sprint i Ruhpolding.

- Jeg kan ikke love noen ny gullmedalje, men jeg er i god form. Jeg får håpe vi går samme løypa som på stafetten, fordi den fungerte det godt i, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

<B>GULLJENTE:</B>Liv Grete Skjelbreid Poirée har lagt seg til gode vaner. Hun fikk gull av ektemannen til jul, og i går bekreftet hun at VM-formen er i anmarsj da hun gikk det norske laget inn til seier på stafetten i Ruhpolding.